JAJCE ( AA ) - Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Jajce'de "3. Uluslararası Atlama Yarışları" yapıldı.

Jajce'de bulunan yaklaşık 22 metre yüksekliğindeki şelaleden yapılan atlama yarışlarına, başta Bosna Hersek olmak üzere Karadağ, Sırbistan, Slovenya, Kosova, Almanya, İtalya ve Danimarka'dan 30'dan fazla sporcu katıldı.

Atlayışlarda "kırlangıç" kategorisinde Saraybosnalı Dino Bajric birinci oldu. Aynı kategoride Sırbistanlı Aleksandar Aleksic ikinciliği ve Bosna Hersekli Muhamed Mahmic üçüncülüğü elde etti.

Yarışların ikinci kategorisi olan serbest atlamada ise Christian Vurs birincilik kazandı. Bu kategoride Jimmy Andersen ikinci olurken, Mladen Cvetkovic ve Vladan Popovic üçüncü sırada yer aldı.

Jajce Kültür, Tarih ve Doğa Mirasını Koruma Ajansı Müdürü Huso Hadzic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki yarışlara farklı ülkelerden sporcuların katıldığını belirterek, yarışların geleneksel hale gelmesi temennisinde bulundu.

Doğal güzelliğiyle de dikkati çeken şelalede düzenlenen yarışlara, bu yıl onur konuğu olarak katılan Kolombiyalı dünya şampiyonu Orlando Duque ise akrobatik atlayışlarıyla beğeni topladı.