Amsterdam Nieuw-west bölgesinde yer alan Amsterdam Gençler Birligi kulübü yeni bir oluşuma yelken açıyor.

27 mayıs 1986 senesinde Amsterdam da ikamet eden Türkler tarafından kurulan Amsterdam Gençler Birliği, Hollanda amatör liglerinde uzun yıllar mücadele ederek bu günlere kadar gelmiştir. 

Üç sene önce göreve gelen yeni, genç ve dinamik yönetim kurulu ile de şimdiye kadar yaptığı atılımların üstüne katarak ilerlemiştir. 

Bünyesinde 23 genç takım, 7 büyükler takımı, 2 salon futbol takımı, 3 cumartesi takımı ve 4 tanede veteran takımı barındırmakta olan Amsterdam Gençler Birliği, A Takım düzeyinde son 2 senede yaşadıgı şampiyonluklarla üçüncü klas amatörden 1. Klasa yükselerek Amsterdam ve cevresinde en yüksek klasmanda oynayan Türk takımı ünvanınıda eline geçirmiştir. 

Üç sene önce görevi devralan AGB Amsterdam Gençler Birliği Kulüp Başkanı Orhan Aslan; Göreve gelirken yönetim kurulumuzu genç kişilerden seçtik, Gençliğin verdigi dinamizm ve güç ile spor kulübümüzde bir çok atılım gercekleştirdik ilk geldiğimiz anlarda alt yapıya pek önem verilmediğini gördük Bu çerçevede çalışmalarımızı bu yöne kaydırdık. 

Göreve  geldiğimizde 5-6 genç takımımız varken profesyonel calışma niteliginde bu sayıyı 23’ e çıkardık.
Başarılı olmamızın sebebi de ekip çalışmasından kaynaklanıyor, tüm Kulüp çalışanları ve yönetim kurulumuz gönüllü çalışarak bu başarıya katkıda bulunmaktadır. dedi.


Amsterdam Gençler Birliği Kulüp Başkanı Orhan Aslan; Ajax ve AZ Alkmaar futbol takımlarıyla ilişkilerimizi sıcak tutuyoruz, yetenekli genç oyuncularımızı denenmek üzere bu takımlara gönderiyoruz.

A takım düzeyinde de el ele vererek takıma sahip çıkıp 1. klasa çıkarmayı başardık. 
AGB A Takımımızın kalan maçlarına destek için taraftarlarımızı bekliyoruz
Hedeflerimizde A takımımızın bir kaç sene içerisinde tamamına yakınının alt yapımızdan çıkan futbolculardan oluşması vardır. 
Bizlerin Türk kulübü olarak ayakta durmasını sağlayan ve destekleyen sponsorlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. diye konuştu. 

Samimi şekilde konuşmak gerekirse diyen Başkan; Türklerin takımı olma özelliğimiz ile Amsterdam ve çevresin deki Türklerden maddi ve manevi daha cok yardım beklediğimizi iletmek isterim.
Amsterdam Gençler Birliği olarak tüm sporseverlere kapımız her zaman açıktır diyerek sözlerini noktaladı. 

Bizde Sonhaber olarak Amsterdam Gençler Birliginine başarılarının devamını diliyoruz.