ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) koordinesinde, yaklaşık 30 ülkeden 2 bin sporcunun katıldığı 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası başladı.

Erzurum GHSİM'nin koordinesinde, Karate Federasyonu ve Çelebi Spor Kulübü iş birliğinde, Palandöken 2000'lik Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 30 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcu kayıt yaptırdı.

Erzurum GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen şampiyonanın, minikler, yıldızlar, ümitler ve gençler kategorilerinde gerçekleştiğini vurgulayarak, "Beklentimizin üstünde bir katılım var. Turnuvamız kazasız belasız devam ediyor. Yarın, protokolün katılımıyla resmi açılış yapacağız. Karate turnuvamızı, en güzel şekilde ulusumuza, vatanımıza hediye etme yolunda gayret sarf ediyoruz." dedi.

Taşkesenligil, turnuvaya en çok Azerbaycan ve komşu ülkelerden katılım olduğunu belirterek, bu organizasyonun aynı zamanda Erzurum'da yapılacak EYOF 2017’nin (Avrupa Gençlik Olimpiyatları) ön organizasyonu olduğunu kaydetti.

Organizasyonun genel koordinatörü Ahmet Çelebi de şampiyonaya şu ana kadar 30 ülkenin kayıt yaptırdığını ifade ederek, bu sayının artabileceğini söyledi.

Turnuvanın 4 gün süreceğini ifade eden Çelebi, "Müsabakalar her gün 09.00'da başlayıp 19.00'da son bulacak. Karate organizasyonunu, pazar günü büyükler kategorisinde final yaparak bitireceğiz." diye konuştu.

Çelebi, karatenin 2020'deki olimpiyatlarda yer alacak olmasından da mutluluk duyduklarını anlatarak, "Dün akşam karatenin 2020'de olimpiyatlarda yarışacağını duyduk. Bu olay bütün karate camiasını sevince boğdu. Biz de bununla ilgili organizasyon hazırlığı içerisindeyiz." ifadesini kullandı.

Azerbaycan'dan Erzurum'a turnuva için geldiğini ifade eden Antrenör Vuqar Karimow, "Erzurum'a 55 sporcuyla geldik. Erzurum'a 5 yıldır müsabakalara geliyorum. Burada karşılama, konaklama çok güzel." değerlendirmesinde bulundu.

Türk sporculardan 11 yaşındaki Aslı Başak Pehlivan da Denizli'den geldiğini ve ve evine altın madalya ile dönmek istediğini kaydetti.