ERZURUM (AA) - Erzurum'da, 30 ülkeden 2 bin sporcunun katılımıyla düzenlenen 13. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası'nın resmi açılışı yapıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Karate Federasyonu ve Çelebi Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenen şampiyonanın resmi açılışı sebebiyle Palandöken 2000'lik Buz Hokeyi Salonu'nda tören düzenlendi.

Karatecilerin ülkelerinin bayraklarıyla piste çıkmasının ardından İstiklal Marşı okunup saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu törende daha sonra karateciler kata gösterisi yaptı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, törende yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, karate camiası olarak, ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokaklarda olduklarını söyledi.

Şampiyonaya katılan yabancı sporcu ve ülke temsilcilerine teşekkür eden Delihasan, organizasyon için Türkiye'ye gelen yabancı sporcuları misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Delihasan, organizasyonun başarılı şekilde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugünlerde organizasyon yapılması başlı başına bir olay. Emeği geçen herkese ve organizasyona katılan sporcu, antrenör, basın mensubu her kim varsa teşekkür ediyorum. Ben buraya Türkiye'nin her yerinden gelmiş kardeşlerime ve yabancı sporculara teşekkür ediyorum. Şunu biliyoruz ki dış basın Türkiye'deki olayları çarpıtarak farklı şekilde anlatıyor. Sporcu arkadaşlarımızdan istediğimiz lütfen ülkenize döndüğünüzde Türkiye'nin durumunu gördüğünüz şekilde anlatın. Umarım iyi düşünceleri ülkelerine götürüp anlatırlar."

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de Türkiye ve dünyanın 5 kıtasından Erzurum'a gelen sporcuları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Spor kıtalar, ülkeler ve şehirler arasında dostluk kardeşlik ve barış köprülerinin kurulduğu önemli bir tanıtım aracıdır. Bugün misafir kafileler ile dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kardeşliğimizi hiçbir neden ve oluşum bozamayacaktır ve bozulmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Tiyatro sanatçısı Cumhur Seval'in de gösteri sunduğu törene, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.