Utrechtli kardiyolog Janneke Wittekoek'ın yaptığı araştırmada 5 bin kişi ile yapılan ankette katılımcıların yüzde 70'inin sağlıksız beslendiğinin farkında olup bu konuda hiç birşey yapmaması uzmanı kızdırdı.

Hollanda'da her gün 110 kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğine dikkat çeken Wittekoek, aşırı yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durmanın o kadarda zor olmadığını ve sağlıklı olmanın vatandaşlar tarafından benimsenmediğini vurguladı.

Aşırı kilo, sigara kullanımı gibi konularda kişilerin bilinçli olduğunu ancak sorunu çözmek için uğraşmadıklarını belirten Wittekoek, ''kolestrol değeri yükseldiğini her zaman farkedemezsiniz. Sinsi bir hastalıktır ve malesef sonu genelde kalp krizi ile sonuçlanıyor '' ifadesini kullandı.

Wittekoek, vatandaşın genç yaştan itibaren kolestrol değerlerini kontrol ettirmesi gerektiğini belirtti. Her kişinin profinin farklı olmasından dolayı başkalarının beslenme alışkanlıklarını kendilerinki ile kıyaslanmaması gerektiğini belirtti.

Sağlıklı yaşamak için kötü alışkanlıklar ile mücadele edilmesinin önemli olduğunu aktaran Wittekoek, '' bilgi sahibi olup sağlıklı olmak için uğraşmamayı algılayamıyorum '' yorumunda bulundu.

SONHABER.EU