İSTANBUL (AA) - Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ve gaziler başta olmak üzere tüm vatandaşlara ücretsiz psikoterapi destek ve tedavi hizmeti verecek.

Konuya ilişkin hastanenin Üsküdar'daki binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Moodist Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdil Uşaklı, darbe girişiminin 7'den 70'e tüm toplumu derinden sarstığını belirterek, 250'ye yakın vatandaşın şehit olduğu, binlercesinin yaralandığı olayın geride kalanların psikolojisini de derinden etkilediğini söyledi.

Yaşanan toplumsal travmadan yola çıkarak hastane olarak önemli bir sosyal sorumluluğa imza attıklarını dile getiren Uşaklı, darbe girişimi gecesinde hayatını kaybeden şehit yakınlarının ve gazilerin acılarını hafifletmek için tüm profesyonel ekiple "hazırız" dediklerini ve ücretsiz psikoterapi destek hizmeti vermeye başladıklarını aktardı.

Uşaklı, başlattıkları sosyal sorumluluk kapsamında bu aydan itibaren 6 ay boyunca şehit yakınları, gaziler ve o geceden etkilenen tüm vatandaşlara ücretsiz psikoterapi desteği ve tedavi hizmeti vereceklerini vurguladı.

Türkiye'nin her yerinden başvuru alabileceklerini dile getiren Uşaklı, başvuranlardan herhangi bir belge talep etmeyeceklerini vurguladı.


- "Biz de bu şekilde desteğe başladık"


Uşaklı, 15 Temmuz'da sokaklarda demokrasi mücadelesi verildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de yönetim kurulu üyelerimizle bir araya gelerek 'biz bu mücadelenin neresinde olabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz?' diye düşündük ve bir karar aldık. Hastane olarak tüm profesyonel ekibimizle demokrasi şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin yanında olduğumuzu belirterek 'ücretsiz psikoterapi destek hizmeti' uygulamasını başlattık. Türkiye'nin her yerinden başvuru yapılabilir. Biz kesinlikle bir belge falan istemeyeceğiz. Bu girişim sırasında fiziki veya ruhsal sıkıntı yaşamış olması yeterli."


- "Çocuklar için de psikiyatristlerimiz hazır"


Moodist Hastanesi Başhekimi Asil Budaklı ise insanların güven duyduğu bir kurumdan gelen böyle bir hareketin kişilerde travma oluşturabildiğini belirterek, "Şu anda vatandaşlarımızın yaşadığı insan eliyle oluşturulmuş travmatik olay." dedi.

Bu olaylarda sadece şehit yakınlarının veya gazilerin değil onları gören başka kişilerin de etkilenebildiğini, o gün uçakların çıkardığı ses nedeniyle vatandaşların travma yaşayabildiğini dile getiren Budaklı, travmanın bazen uzun sürebildiğini, normalleşme adına müdahalede bulunulması gerektiğini aktardı.

Budaklı, bu olayalardan çocukların da etkilendiğini anımsatarak, "Hastanemizde çocuklar için de çocuk psikiyatristlerimiz mevcut. Biz, vatandaşlarımıza ve onların çocuklarına etkin bir şekilde hizmet vereceğiz" diye konuştu.