Bağımsız Schiedam meclis üyesi olarak yoluna devam edeceğini açıklayan Mahmut Erdem, '' yapıcı ve kucaklayıcı tutumumu her daim sergileyeceğim ve secmenin sesi olmaya devam edeceğim ''sözlerine yer verdi. Hemen kurarak en iyi deneyimini yaşayabilirsiniz.



PvdA'nın son yıllarda geçirdiği değişimi seçmenlere aktarırken zorlandığını söyleyen Erdem, bu durumda bir çok sorunun cevapsız kaldığına değinerek, kendisini artık bu partiye ait hissetmediğini aktarıyor.



Mahmut Erdem'in basın açıklaması:



Değerli basın mensupları,



Uzun bir süre düşünüp ve tereddüt ettikten sonra bugün PvdA partisinden üyeliğimi sonlandırma, ve PvdA Schiedam grubundan ayrılma kararı aldım. Bugünden itibaren bağımsız Schiedam meclis üyesi olarak calışmalarıma devam edeceğim.



Bundan dört yıl önce siyasete atılırken, cok calışacağıma herkesi kucaklayacağıma ve herkesimin sesi olacağıma dair vaade bulunmuştum Schiedam halkına. Schiedam`da yaşayan bir cok secmenin tercih oyu ile mart 2014 yılında belediye meclisine secildim. Bu güzel sehrimiz ve ülkemizde uzun yillar hem gönüllü olarak hemde siyasetci olarak insanlar arasında köprü vazifesi gördüm. Bizler bu toplumun bir ferdi olarak birbirimizi tanımalıyız ve insanları olduğu gibi kabul etmeliyiz. Yalnız ozaman toplumlar arasındakı önyargıları yıkmış oluruz. Hollanda toplumu olarak sevgi ve saygıya cok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz.



Bu güzel ülkemizi saran aşırı sağ söylem ve eylemler maalesef PvdA partisinide etkilemistir. PvdA partisi maalesef son yıllarda kendi öz benliğinden uzaklaşmıs ve tek tek prensip ve geleneklerinden vazgecmektedir. Kendimi, beş ay önce gercekleşen genel secimlerden sonra da, artık PvdA icerisinde bulamıyorum. Bu denli değişimi (sosyalist) seçmenlere de anlatmakta zorlanıyorum ve bir çok sorular maalesef cevapsız kalıyor.



Bağımsız Schiedam meclis üyesi olarak yapıcı ve kucaklayıcı tutumumu her daim sergileyeceğim ve secmenin sesi olmaya devam edeceğim.

Kişisel ilkelerimden ve politik düsüncelerimden ödün vermedim ve

hicbir zaman da vermeyeceğimden emin olabilirsiniz. Önümüzdeki alti ay bağimsiz meclis üyesi olarak verdiğim söz ve ideallerim doğrultusunda calişmalarıma kaldığim yerden devam edeceğım.



Saygılarımı sunar iyi günler dilerim,

Mahmut Erdem



PvdA özellikle de yabancı ve Türk kesime karşı takındığı tavır ile dikkat çekmeye başlamış ve seçmende Mart seçiminde gereken cevabı vermiş ve PvdA'ya tarihi hezimet yaşatmıştı.



SONHABER.EU