TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye'nin istikrarı, dünya, bölge barışı için de çok önemli." dedi.

Kahraman, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Ahmet Cevat Acar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan İsmail Kahraman, Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir faciadan, uçuruma yuvarlanmaktan kurtulduğunu belirterek, "Gösterdiğiniz tepki, bütünlük, beraberlik noktasındaki gayretiniz hepimizi memnun etti. Topyekün millet olarak birleştik." diye konuştu.

Hiçbir siyasi görüş ileri sürmeksizin yek vücut halinde hareket edildiğini dile getiren Kahraman, "Zatıaliniz, diğer sivil toplum kuruluşları çok büyük hassasiyet gösterdiler. Bu darbenin önlenmesinde gerçek silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, halkımız, basınımız büyük pay sahibi oldular. İnşallah, Allah böyle günlere bizi bir daha uğratmaz. Türkiyemiz geliştikçe ve ilerledikçe önü kesilmek isteniyor. Giderek geliştik, ilerliyoruz. Dikkat edin tam uçuşa geçeceğiz, bir darbe, bir darbe daha." değerlendirmesinde bulundu.

Meclis'te 4 siyasi partinin imzasıyla ortak bildiri yayımlandığını anımsatan İsmail Kahraman, "Herkes rozetini değil, yüreğini, bileğini ortaya koyarak bütünlük olduk. Bu, bize lazım. Bu kültüre ulaşmamız lazım." şeklinde konuştu.

Azerbaycan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Genel Sekreteri Azerbaycanlı Asaf Hacıyev'in kendisini ziyarete geldiğinde Türk bayrağının önünde diz çöküp 3 defa öptüğünü ve "Sizi değil, bizi kurtardınız, biz kurtulduk" dediğini aktaran Kahraman, "Türkiye'nin istikrarı dünya, bölge barışı için de çok önemli." ifadesini kullandı.

- "Demokratik hukuk düzeninin yanındayız"

TÜBA Başkanı Acar da ülkenin birliğine, dirliğine, demokratik düzenine karşı girişilen hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

TBMM'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ifade eden Ahmet Cevat Acar, "Her zaman milli iradenin kalesi olan TBMM'nin ve Türkiye'nin demokratik hukuk düzeninin yanındayız. Her türlü terörist, illegal yapılanmayı ve kalkışmayı hiçbir zaman, hiçbir şartla kabul etmeyeceğimizi bir defa daha ifade ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin gelişimini ve bekasını hedefleyen politikalar ve uygulamaların her zaman yanında olacaklarını belirten Acar, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Ahmet Cevat Acar, "Sayın Cumhurbaşkanından en alttaki devlet görevlilerine, TSK'nın anayasal düzene bağlı unsurlarına, polisimize, adsız kahramanlara en derin şükranlarımızı ifade ediyoruz. Ulusal mutabakatın geliştirilerek sürdürülmesi de önemli bir kazanım. Bunun sürmesi yararlı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.