KONYA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bunlar terör örgütü, çete' dedi. Birçok kişi de 'Olur mu canım?' dedi ama 15 Temmuz akşamı gördük ki bunların ihaneti öyle bir boyuta ulaştı ki ibadette aldattılar, ticarette sömürdüler ve ihanette de 15 Temmuz akşamı aziz milleti arkadan hançerlediler." dedi.

Çelik, Konya Mevlana Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'de Nene Hatunlar ve Seyit Onbaşılar sayesinde, hainlerin bu darbeyi başaramadıklarını belirten Çelik, tüm Türkiye'nin ayakta olduğunu ve darbe girişimi karşısında milli duruş sergilediğini ifade etti. Çelik, şöyle devam etti:

"Bu aziz millet, 15 Temmuz akşamı öyle bir ihanet öyle bir fesat çetesiyle karşı karşıya kaldı ki tarih boyunca bu ihanet çetesini hiç yaşamadı, görmedi. 'Rüya gördüm' deseydiniz inanın rüyaya da inanmazdık. 'Böyle şey olmaz' derdik ama maalesef nelerin olduğunu hepimiz çok net bir şekilde gördük. Bunların yaptığı şeytanın aklına gelmez. Bunlar şeytanı sollayan, en büyük şeytanlardır. PKK'yı, 30 yıldır neler çektiğimizi hep beraber biliyoruz ama şimdi karşı karşıya bulunduğumuz terör örgütü, çok yönlü bir terör örgütü. Öncelikle insanları ibadetle aldattılar. Soğanla belki akıttıkları gözyaşları ve salyalarına karışan gözyaşlarıyla ibadetle işe başladılar. İbadeti ticarete alet ettiler, memleketteki tacirleri ibadette kandırdılar, ticarette de sömürdüler. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bunlar terör örgütü, çete' dedi. Birçok kişi de 'Olur mu canım?' dedi ama 15 Temmuz akşamı gördük ki bunların ihaneti öyle bir boyuta ulaştı ki ibadette aldattılar, ticarette sömürdüler ve ihanette de 15 Temmuz akşamı aziz milleti arkadan hançerlediler."

- "Bunlara amaçlarına ulaşmak için her yol mübah"

Çelik, hainlerin o gece milletin tecelligahı olan TBMM'yi bombaladıklarını, bunların akla gelmeyecek şeyler olduğunu söyledi. Artık bu örgüte aklı olan kimsenin hak vermemesi gerektiğini vurgulayan Çelik, şunları aktardı:

"İbadetle ihanet bir arada durur mu? Bizim inancımızda böyle bir şey mümkün değil ama bunlarda amaçlarına ulaşmak için her yol mübah. Sözde din terminolojisini ağızlarından eksik etmiyorlar ama amaçlarına ulaşmak için de her yol mübah. Öyle bir anlayışta olan insanların bu saatten sonra Allah'ı, Peygamberi ve kitabı ağızlarına almamaları gerekiyor. Böyle bir şeye şahit olursak gerekli cevabı vereceğiz. Bu çirkin görüntü çok net şekilde 15 Temmuz akşamı ortaya çıktı. Bunlar herkesi dinlediler, fişlediler, görüntüde ibadeti gösterdiler arkadan bu işlerle uğraştılar. Bu ahlaksızlar insanların mahremiyetine, yatak odalarına girdiler. Her türlü şantajı yaptılar, ettiler ama Allah'ı dinlemediler."

Çelik, bu yapının ibadet boyutunun riyakar, sahtekarlık ve aldatmaya dönük olduğunu, ticaret boyutunda ise her il ve ilçede paralar topladıklarını, bu paraların hesabının sorulmaya başlandığını bildirdi.

Paraların senatörlerin seçim masraflarında kullanıldığına işaret eden Çelik, "Bu paralar yabancı ülkelerdeki siyasilerin siyasi propaganda masraflarında, dünyadaki lobilerin mezelerinde, Türkiye'nin aleyhinde makale yazanlara destekte. Türkiye aleyhine gazete mi çıkaracaksın? Türkiye'nin notunu, puanını mı düşüreceksin? İşte o lobilere destekte kullanıldığını bugün dünya da net bir şekilde ifade etmektedir." diye konuştu.

- "15 Temmuz'dan sonra tutuştu"

Çelik, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bugün "Ben Batıdan yanayım" dediğini belirterek "Bunu 15 Temmuz öncesi deseydin ya? O hain 15 Temmuz'dan sonra tutuştu. 79 milyon yakanda, kaçamayacaksın. Bugün de 'Batı Türkiye'ye müdahale etmeli' diyor. Alçaklığında bir seviyesi vardır. Seviye kalmadı. Çukurdan da aşağı, dibi görülmeyen esfel-i safilin çukuruna doğru gidecek inşallah." ifadelerini kullandı.

Darbelerin Türkiye'ye maliyetinin çok olduğuna değinen Çelik, 10 yıllık kalkınma trendine bakılırsa eğer önüne engeller çıkmasaydı, Avrupa bir yana Türkiye'nin çok daha iyi yerlerde olacağına işaret etti.

Türkiye'nin kalkınmasını engellemek için darbelerin yapıldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Kalkınmasın Türkiye, ayağa kalkmasın. Eğer ayağa kalkarsa Balkanlar, Orta Doğu, Asya ayağa kalkar' diye düşündüler. O halde Türkiye'nin ayağa kalkmaması için bu darbe dönemleri yaşandı. Bir FETÖ'cü 'Millet niye caddelere çıktı? Eskiden çıkmazdı' diyor. Şöyle inanıyorlarmış, bir tank gelecek, bir uçak uçacak millet de 'Teslim olduk' diyecekmiş. Millet, '60, 71, 80, 97'de çektik çektik, yeter' dedi ve 3 yıl değil 3 saatte bunların defterini dürdü, bitirdi."

Çelik, milletin 15 Temmuz akşamı demokrasi, cumhuriyet ve en önemlisi Cumhurbaşkanına sahip çıktığını, Cumhurbaşkanının imkansızlıklar içerisindeki telefonla bağlantısını görenlerin çoluk cocuk demeden caddelere döküldüğünü hatırlattı.

Bu duruşla dünyanın "Millet böyle olur" dediğini vurgulayan Çelik, milletin duruşunu, en sevmeyenlerin bile takdir ettiğini "Keşke bizim de böyle bir milletimiz olsa" dediklerini anlattı.

- "O gece Kobani'de ne hazırlık yaptılar?"

Darbecilerin dertlerinin Türkiye'de kaos oluşturmak olduğuna dikkati çeken Çelik, şu değerlendirmeyi yaptı:

"O gece Kobani'de ne hazırlık yaptılar? Çıksın açıklasınlar. Müttefikleri açıklasın. O gece Kobani'den kimler Türkiye'ye gireceklerdi? Neler yapacaklardı, nereleri işgal edeceklerdi, nasıl bir kaos yaşatacaklardı? Kaç milyon vatandaşımızın şehadetine sebep olacaklardı? Bu planları yapanların tamamı 'Recep Tayyip Erdoğan gelmeyecek' diye ona, Türkiye'ye gönül veren vatandaşların geri döneceklerini zannettiler. Dönmedik, dönmeyeceğiz."

Çelik, alanda "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" diye slogan atan halka hitaben şunları söyledi:

"Onun dinleyecek hali kalmamıştır. O komaya girmiştir, belasını bulmuştur. Bu milletin bedduası ona belasını vermiştir. Bulacak belasını göreceksiniz. Sen gencecik polisleri katledeceksin ve memleketin en stratejik kurumlarını bombalatacaksın sonra hayırlı bir ölüm bekleyeceksin. Yok böyle bir şey. Allah adildir, adaletiyle muamele edecektir."

Çelik, pazar günü İstanbul Yenikapı'da dünyaya haykıracaklarını, "Ey sahtekarlar, milli irade, demokrasi, milletin iradesi nedir görün" diyeceklerini kaydetti.