Foto: Facebook DenkNL

19 Mart 2016 tarihinde oldukça geniş yelpazeli katılımla gerçekleşen DENK Partisi Genel Merkez binasının açılışına Hollandalı, Türk, Faslı, Sürinameli davetliler, DENK Partisi’ninin ne kadar geniş bir yelpazeye hitap ettiğini ve ulaşatığını gösterdi.

2017 Genel seçimleri için yapılanmasını tamamlayan DENK Partisi Lideri Kuzu ve parti Başkanı Öztürk hedeflerinin en az 5 milletvekili olduğunu söyledi.

Gençlik Kolları,kadın kolları, gençlik kollarından oluşan yapılanmasını tamamlayan DENK Partisi’nin bin 300 kayıtlı üyesi olduğu belirtilen açıklamada, 2107 seçimlerinde kazanacağı sandalyelerler kurulacak koalisyonlarda anahta parti konumunda olacağı dile getiriildi.
Son Haber olarak Genel Merkez binasını resmi açılışından iki hafta kadar önce yerinde görmüş ve Selçuk Öztürk ile DENK Partisi’nin vizyonu ve misyonu ile ilgili bir söyleşi yapmıştık.

150 sandelyeden oluşan Hollanda Temsilciler Meclisine girebilmek için DENK Partisinin ülke barajını aşmak için yüz bin civarında oy alması gerekiyor.

Hollanda’da yaşayan Türk kökenli seçmen sayısının 230 bin olduğu göz önüne alındığında DENK Partisi’nin barajı aşması hiç de zor olmaycağını söyleyen siyasi gözlemciler, Hollandalı, Faslı, Sürinameli ve diğer uluslara mensup seçme hakkı bulunan insanlarında alternatif olarak DENK Partisi’ni tercih ederek Temsilciler Meclisine 5 milletvekili ile girmesinin mümkün olduğu görüşündeler.

Tunahan Kuzu Denk Partisi Genel Merkez Binasının açılışında yaptığı konuşmanda 5 milletvekili çıkarmayı hedefledikleri 2017 genel seçimlerinde Hollandayı seven, kendini Hollanda’nın bir parçası olarak gören herkesin oylarına talip olduklarını söyledi. Hollanda Medyasının zaman zaman sözlerini çarpıtarak kendisinin ve partisinin entegrasyona ( uyum ) karşıymış gibi gösterilmesini eleştirdi.

DENK olarak Hollanda’da açıklık ve şefaf bir siyaset yapacaklarını belirten Selçuk Öztürk ile daha önce yaptığımız “Maskeli balo dönemi bitti” başlıklı söyleşiyi okumak için:
http://sonhaber.eu/politika/ozturk-siyasette-maskeli-balo-donemi-bitti/

Dames en heren, beste DENK'ers, onze lijsttrekker ---> Tunahan Kuzu

Denk NL tarafından gönderildi 20 Mart 2016 Pazar


©SONHABER.EU