TBMM (AA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ankara'daki Milli Müdafaa Caddesi'nin adının "Şehit Ömer Halisdemir" olarak değiştirilmesini istediklerini bildirdi.

Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilerek darbenin önlenmesinde kahramanlık hikayesi yazan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğdeli olduğunu hatırlattı.

Ömer Halisdemir'in babaevinin Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde olduğunu belirten Gürer, CHP olarak aileyi ziyaret ettiklerini ve acılarını paylaştıklarını anlattı.

Şehit Halisdemir'in ailesinin, vatandaşların ve devlet yetkililerinin kendilerine gösterdikleri ilgiye teşekkür ettiklerini aktaran Gürer, Ömer Halisdemir'in Çukurkuyu'da daha önce eğitim gördüğü ve kapalı olan okulun onarılarak yeniden açılmasını talep ettiklerini de söyledi.

Gürer, Çukurkuyu'nun tarım ve hayvancılıkla geçinen bir belde olduğunu ve burada kurulacak bir tarım lisesinin hem kalkınmaya katkı sağlayacağını hem de şehidin adının yaşatılmasında önemli bir adım olacağını da kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu bir soru önergesinde, Ankara'daki Milli Müdafaa Caddesi'nin adının Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini gündeme getirdiğini belirten Gürer, Halisdemir'in gösterdiği kahramanlık ile milli müdafaaya en güzel örneği verdiğinin altını çizdi.

Gürer, "Böyle bir kahraman yetiştiren Niğde halkının da bir beklentisi var. Şehidimizin kasabasının hemen yanında yer alan 1996 yılında temeli atılan ve o günden beri yapılması beklenen havaalanı yapılıp şehidimizin adının bu havaalanında da yaşatılması isteniyor." diye konuştu.

Ülkede darbelerden arınmanın yolunun tam demokrasi olduğunu ifade eden Gürer, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması, darbe girişimi nedeniyle yaşanan süreçten de dersler çıkarılması gerektiğini söyledi.