Aru, AA muhabirine partisinin çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, ADD’nin kurulduğunu ve şu an bölgelerdeki teşkilatlanmayı sürdürdüklerini belirtti.

Personel seçimine ilişkin kararlar aldıklarını ifade eden Aru, tecrübeli insanların zamanı olmadığını, vakti olanların ise tecrübesi bulunmadığından personel seçiminin zor geçtiğini dile getirdi.

“İlk olarak gelecek yıl mayıs ayında yapılacak Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Meclisi seçimlerine katılmayı hedefliyoruz.” diyen Aru, ardından eylül ayında olacak genel seçimlere gireceklerini ifade etti.

Aru, tüm bölgelerde hem kadın hem de gençlik kollarıyla geniş şekilde teşkilatlanmayı sürdürdüklerini kaydetti.

“Hesaplar kapatılıyor”

Parti çalışmalarında bazı engellemelerle karşılaştıklarını aktaran Aru, “Sosyal medya ve banka hesaplarımız kapatılıyor.” diye konuştu.

Aru, en son bir bankada ADD partisinin açtığı hesabın çelişkili gerekçelerle kapatıldığını, bu konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirtti.

Bankaya parti tüzüğünü ve diğer belgeleri verdiklerine, hesap açıldıktan sonra da internet sayfası üzerinden bu hesap ile partiye üye olma çalışması başlattıklarına işaret eden Aru, bu kapsamda söz konusu hesaba önemli miktarda para da yatırıldığını kaydetti.

Söz konusu bankada diğer partilerinin de hesabı bulunduğunu belirten Aru, hesabın kapatılmasının ADD partisinin çalışmalarını engellemek için yapıldığını savundu.

Aru, daha önce de sosyal medya hesaplarının gerekçe gösterilmeden kapatıldığına dikkati çekti.

Mali konularda saydam olacaklarını vurgulayan Aru, bölgelerden toplanan üye aidatlarının yüzde 80’inin bu bölgedeki çalışmalar için kullanılacağını bildirdi.

Aru, bu konuda hassas olduklarını ifade ederek, “Paranın nereye gittiğini, ne zaman harcandığını hemen söyleme imkanımız olacak.” dedi.

Kendilerine Türk kökenlilerin yanı sıra Almanlar ile Boşnak, Makedon ve Araplar kökenlilerin de destek verdiğini anlatan Aru, uzun vadede Almanya’da yüzde 25 oranında bir oy potansiyeli yakalama imkanı bulduklarını kaydetti.

Kaynak: AA