SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "15 Temmuz sadece darbe girişiminin tarihi değil, Türk milletinin yeniden dirilişi olarak tarihe geçecek." dedi.

Karaaslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un gerçekten çok karanlık bir gece olduğunu ancak Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe uyandığını söyledi.

Milyonlarca insanın Yenikapı ve tüm Türkiye'deki meydanları doldurduğuna dikkati çeken Karaaslan, "Bugün Türkiye'de Yenikapı başta olmak üzere tüm Türkiye'nin meydanlarında toplanan milyonlarca vatandaşlarımıza bu birliğimize baktığımız zaman ben bir kez daha Rabb'ime hamdediyorum. Karanlık başlayan bir gecenin sonunda aydınlığa uyandık. Yepyeni bir sabaha uyandı, Türkiye. 15 Temmuz sadece darbe girişiminin tarihi değil, Türk milletinin yeniden dirilişi olarak tarihe geçecek. Artık gerçekten farklılığımız kalmadı. Bugün ne Alevi'si ne Sünni'si, Türk'ü ile Kürt'ü ile hangi partiye oy verdiğimizin önemi kalmadı, bugün ben değil biz olduk. Biz yeniden büyük Türkiye olduk ve hep birlikte el ele verdik. Hep birlikte el ele vermiş bir milletin duvarına çarptı bu hainler. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi bundan sonra daim edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik oldukça, küçücük çocuktan elinde baston ile meydanlara gelen dedeler oldukça bu vatanı hiç kimse bizden alamayacak. Bırakın almayı artık zihninden bile karanlık emellerini geçiremeyecek." diye konuştu.

FETÖ üyelerinin cezalandırılması noktasında milletin sesine kulak vereceklerine işaret eden Karaaslan, "Bu hainlere, bu teröristlere mutlaka hukuk önünde en ağır ceza verilecek. Bu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında konuşulacak ve görüşülecek, halkın talebinin farkındayız. Onlardan gelen sesi duyuyoruz, kimsenin şüphesi olmasın. Bizim bu kadar gözyaşımızı akıtan, bu kadar vatandaşımıza kurşun sıkan, helikopterlerle bombalar atan mutlaka en ağır cezayı çekecek." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz sürecinin siyasetin de dilini değiştireceğine işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bugün iki muhalefet partinin genel başkanı Yenikapı'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla birlikte 4 milyon vatandaşımıza ve bütün Türkiye'ye hitap ettiler. Onu bırakın bütün dünyaya hitap etmeleri o kadar değerli ve kıymetli ki. Bu birlik ve beraberliğimiz elbetteki siyasetin dilini değiştirdi. Ortak geleceğimize ortak bir dil belirlemek durumundayız. Bütün ülkemizi vatanımızı, milletimiz, devletimizi ve bayrağımızı ilgilendiren durumlarda geçerli olmalı bundan sonra. Biz 15 Temmuz gecesi vatanımızı, devletimize, bayrağımıza sahip çıktık ama biz aynı zamanda birbirimize sahip çıktık, birbirimizin haklarına da sahip çıktık. Hiç sağımıza solumuza, arkamıza, önümüze bakmadan meydanlara koştuk. Böyle değerli bir vatana ve böyle değerli bir millete sahibiz, bundan sonra önümüz çok açık."