ANKARA (AA) - AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, büyüyüp, devletle ilişkisi gelişince iyi sınav vermeyen yapıların çok fazla olduğunu belirterek, "Bunlar için çareler üretmemiz gerekiyor." dedi.

AK Parti İl Başkanı Yamalı ve bazı AK Parti milletvekilleri, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere Ankara'daki çeşitli sivil toplum örgütleriyle İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi.

Yamalı, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ve sonrasındaki sıkıntılı dönemin atlatılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bu noktada sadece siyasilerin değil tüm sivil toplum kuruluşlarının da kendi iç muhasebesini yapması gerektiğini söyledi.

Bu kalkışmanın, Türk siyasi tarihinin en önemli dönemlerinden biri olduğunu dile getiren Yamalı, "Dışarıdan bakıldığında sanki İslami camianın, İslami bahçenin bitkilerinden biri gibi görünen bir hareketin büyüyüp geliştiği zaman esasında hiç de bu camiadan olmadığı, İslami camiadan olmak bir yana her türlü insani tavrın dışında bir yola girdiğini herkes gözleriyle gördü." diye konuştu.

Yamalı, İslam dünyasının 30-40 sene öncesine nazaran daha büyük ve güçlü olduğuna işaret ederek, gelinen noktada eski hesapların ve hastalıklı yapıların ortaya çıktığını ifade etti.

Bu hastalıklı yapıların daha çok özellikle Suriye ve Irak'ta görülebileceğini belirten Yamalı, şunları kaydetti:

"Bunlar kurdukları örgütlerin başına 'İslam' koyup daha sonra her türlü insanlık dışı faaliyetlerde bulunan insanlar. Türkiye'de özellikle iyi yetişmiş dindar ve eskisinden farklı olarak dünyaya ait daha fazla talepleri olan gençlerin birtakım İslami yapılara sığınması ve bu şekilde kullanılması, üzerinde düşünülmesi gereken sorunlardır. Büyüyünce, gelişince veya devletle ilişkisi gelişince iyi sınav vermeyen yapılar son derece çok. Bunlar için çareler üretmemiz gerekiyor."