KNMI, bugün öğleden sonra Limburg ve Kuzey Brabant, akşam saatlerinde ise Gelderland ve Overijssel için sarı kodlu uyarı yayınladı.

Meteoroloji enstitüsünden yapılan açıklamada; pazartesi günü sabah saatleri güneşli ve sakin bir hava görülecek ancak öğleden sonra ve özellikle akşamüzeri saatlerinde ülkenin güneydoğusu ve doğusunda gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı ile birlikte rüzgar şiddetini artıracak.

KNMI açıklamasında özellikle; saat 17:00 ile 22:00 arasında Limburg ve Kuzey Brabant bölgelerinin yoğun yağışın etkisinde olacağı, daha sonra bu yağışın Gelderland ve Overijssel bölgelerine doğru hareket edeceği kaydedildi.

Yağışlar sırasında şimşek, dolu ve saatte hızı 60 ila 70 kilometreye kadar çıkan şiddetli rüzgar görülecek.

KNMI özellikle açık hava etkinliklerine ve trafiğe çıkacaklara uyarı yaparak, belirtilen saatler içinde daha dikkatli olmaya çağırdı.

Gün içinde maksimum sıcaklık kuzeybatıda 20 dereceye, güneydoğu ve doğuda ise yerel olarak 27 dereceye kadar çıkacak. Gece en düşük hava sıcaklığı 12 derece civarında olacak.

Salı günü ülke genelinde gün boyunca güneşli bir hava olacak ancak ara ara yağmur geçişleri olabilir. Öğleden sonra sıcaklık yaklaşık 17 derece civarında seyredecek.

Foto: DasValerio - Pixabay

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın