Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV), mağaza çalışanları için hükümetten gelir güvenliğini taahhüt etmesini beklediklerini açıkladılar. 

FNV Winkelstraat'ın yöneticisi Linda Vermeulen, "Mağaza çalışanları pandemi süresinde kriz boyunca çok düşük ücretler karşılığında ön saflarda yer aldı" açıklamasını yaptı. Linda Vermeulen: ''Bir kilitlenme (lockdown) olma durumunda, hükümet hem  sözleşmeli hem de esnek sözleşmeli kişiler için gelir güvencesine sahip olmaları için önlemler almakla yükümlüdür." şeklinde konuştu.

Hükümetten baskı yapmasını beklediklerini belirten Vermeulen, sendikanın çalışanlar için yaptığı çağrıya hükümetin kulak vermesini istedi. Vermeulen  yapmış olduğu çağrıda, ''Örneğin, mağazaların, dükkanların kapalı olduğu dönem boyunca çalışanlara 1 Eylül - 15 Aralık arası ortalama olarak aynı maaşlarını ve ödeneklerini ödeyerek yapabilir.'' dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU