Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) tarafından bugün yapılan açıklamada, ülkede maymun çiçeği virüsü tespit edilen 6 vaka olduğunu açıkladı.

RIVM’in açıklamasında, virüs teşhisi konulan kişilerden birkaçının Belçika’daki Darkland festivaline katıldıklarının tespit edildiği kaydedildi.

RIVM açıklamasında maymun çiçeği virüsünün yalnızca cinsel temas yoluyla yayılmadığına dikkat çekilirken, virüsün sadece eşcinsel topluluk ile ilgili olmadığının altı çizildi.  

Enstitü, Erasmus MC ile birlikte olası yeni vakaların analizine devam edildiğini, vaka sayısının artabileceğini açıkladı.

GGD 3 hafta izolasyon önerdi
Bu arada, GGD, maymun çiçeği virüsü teşhisi konan bir kişiyle yakın temasta bulunan kişilere de 3 haftalık izolasyon çağrısı yaptı. Ancak, RIVM sözcüsü bunun bir ihtiyati tedbir niteliğinde olduğunu, çünkü virüs hakkında hala pek çok şeyin henüz bilinmediğini kaydetti.

Münferit vakalar
Sağlık bakanı Ernst Kuipers geçtiğimiz hafta sonunda yaptığı bir açıklamada görülen vakaların münferit olduğunu ve ona göre davranıldığını belirtirken, şu anda toplu bir tedbirin gerekmediğini kaydetti.

Bakan; bir hastayla teması olduğu bilinen ve maymun çiçeği virüsü açısından yüksek risk taşıyan kişilere, çiçek aşısı alternatifin sunulduğunu duyurdu. Bakan bu kişilere dört gün içinde aşı yapılması halinde hastalanmama olasılığının çok yüksek olduğunu vurguladı.

Belçika, Darkland festivali
Geçtiğimiz hafta Belçika’da ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü vakalarından sonra yapılan ilk incelemede, bu virüsün Antwerpen’de 4-9 mayıs tarihlerinde düzenlenen "Darklands" adlı fetiş festivali ile bağlantılı olduğu açıklanmıştı. Darklands festivaline yurt içi ve yurt dışından, çoğunluğu erkek 10 bin ziyaretçi katılmıştı. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın