Utrecht UMC çocuk hastanesi doktorlarına göre, geçtiğimiz hafta Pazar günü evinin yakınındaki göle düşen 8 yaşındaki Ömer Düzgün'ün kısmi beyin felci gerçekleşti. Uyandırıldığında büyük ihtimalle felçli kalacağı belirtilen Ömer’in yaşam fişi çekilmek isteniyor. 

Utrecht’te ikamet eden Aksaraylı Düzgün ailesi ise Türk yetkililere “Bizim sesimizi duyun, çocuğumuzun hayata dönmesinde yardımcı olun” diye sesleniyor.

Çöp atmaya çıkmıştı!
Düzgün ailesinin 8 yaşındaki oğlu Ömer, Rijnvliet spor parkı yakınlarında  Lotusvliet sokağında göl kenarındaki konteynere  çöp atmak için evden çıktı. 

Oğlunun bir müddet sonra eve dönmediğini fark eden baba Ahmet Düzgün, bakmak için dışarı çıktığında konteyner yakınında bir ambulans olduğunu fark ederek o tarafa doğru yaklaştı. Ancak o zaman Ömer’in bisikletini fark ederek oğlunun başına bir şey geldiğini anladı.

İlk müdahale çevredekilerden geldi
RTV Utrecht'in haberine göre Ömer’in göle düşmesini gören olmadı. Çocuk nedeni bilinmeyen bir şekilde göle düştü. Ancak daha sonra suda bir şey olduğunu fark eden çevredeki vatandaşlar, Ömer’i sudan çıkartarak suyun kenarındaki iskelenin üzerine yatırdı. 

Ömer’e ilk müdahale bu vatandaşlar tarafından yapıldı ve ambulansa haber verildi. Olay yerine gelen travma helikopteri, ambulans ve polis ekipleri Ömer’e suni teneffüs yapmaya devam etti ve çocuk acilen hastaneye kaldırıldı.

Kısmi beyin felci
Ömer Pazar gününden beri Utrecht’teki UMC çocuk hastanesinde müşahade altında tutuluyor. Ancak doktorlar Ömer’den umudunu kesti.

Hastane yetkilileri tarafından aileye yapılan açıklamada; tedavinin cevap vermediği, Ömer’in uzun bir süre sualtında kaldığı, bu süre zarfında beynine yeterli oksijen gitmediği ve kısmi beyin felci gerçekleştiği belirtildi.

Bu durumda yapılacak fazla bir şey kalmadığını söyleyen hastane yetkilileri, Ömer hayata döndürülse dahi büyük bir ihtimalle felçli kalabileceğini ifade ediyor. Yetkililer son olarak Düzgün ailesine pazartesi günü Ömer’in yaşam fişini çekmek istediklerini iletti.

Düzgün ailesi oğullarını yaşatmak için çare arıyor!
Düzgün ailesi kendilerine iletilen bu bilgi üzerine Ömer’i hayata döndürebilmek için her kanaldan yardım istemeye başladı.

Amsterdam Başkonsolosluğuna müracaat ettiklerini ve doktorlarından henüz sağlık raporu alamadıklarını bildiren aile, bir an önce doktor raporu alıp Ömer’i Türkiye’ye nakil ettirmek istiyor. 

Türk yetkililerden de bu konuda acil olarak yardım talebinde bulunan Şahine ve Ahmet Düzgün çifti, Hollanda’da doktorlardan ümitlerini kestiklerini ancak Ömer’i yaşatmak için Türk hekimlerine teslim etmek istediklerini belirtti 

Aile, “Bizim sesimizi duyun, çocuğumuzun hayata dönmesinde yardımcı olun” diyerek ilgililere çağrıda bulundu.

Kaynak: RTV Utrecht ve Sedat Tapan (Doğuş Gazetesi)

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın