Kurban Bayramına çok az bir zaman kaldı. Kurban kesme ibadetini bağış olarak yerine getirmek isteyen vatandaşların merakla beklediği 2022 yılı vekaleten kurban bağışı fiyatları açıklandı.

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin 125 euro olarak belirlendiğini açıkladı. 

Hollanda Diyanet Vakfı'nın “Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu 2022” ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde: 
Vekaletle Kurban 2022 “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş

“Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.” (Kevser, 2)

Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından önemlidir. Kurban olur insan, kestiği/kestirdiği kurbanlar ile. Ulaşır takvası ve niyeti ameliyle beraber. Yaklaşır Allah’a, yakınlaşır kardeşlerine onları görmese bile.

Bu şuur ve ihlasla,
Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için Hollanda Diyanet Vakfı, DİB ve TDV ile işbirliği içerisinde vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlemektedir.

Kurbanlarınız Hollanda Diyanet Vakfı Güvencesinde
İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı dünyanın farklı coğrafyalarında, yardımlarınızı bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.

Vekalet yoluyla verdiğiniz kurbanlarınız bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek mail ve SMS yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

Vekaleten kurban bağışı nasıl nereden yapılır?
Vatandaşlarımız, Hollanda Diyanet Vakfı’na kurbanlarını aşağıdaki formdan iDeal ile online yapabileceği gibi, bankadan havale yoluyla veya en yakın cami din görevlisi ve şube yöneticileri vasıtasıyla da makbuz karşılığında yapabilecekler. 

Bağış sayfası: “Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu 2022”

Bu sene Kurban Bayramı hangi tarihlerde?
8 Temmuz 2022 Cuma günü arife günü 
9 Temmuz 2022 Cumartesi günü Kurban Bayramı 1. günü
10 Temmuz 2022 Pazar günü Kurban Bayramı 2. günü
11 Temmuz 2022 Pazartesi günü Kurban Bayramı 3. günü
12 Temmuz 2022 Salı günü Kurban Bayramı 4. günü 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın