Polis, Çarşamba sabahı Zeeland bölgesi Schouwen-Duiveland adasında ikamet eden bir kişinin evine baskın düzenlendi. 

Sabah erken saatlerde düzenlenen baskında 3D yazıcıda üretilmiş yarı otomatik silah, aşırı sağ içerikli materyal ve birkaç kutu mühimmat ele geçirildi. 

Polis basın açıklamasında; Hollanda Ulusal Birimi dedektiflerinin adam hakkında alınan bilgiler ışığında soruşturma başlattığı, yakalanan kişi hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik iddialarının bulunduğu aktarıldı.

Yapılan baskında 33 yaşındaki adam gözaltına alınırken, evde yapılan aramada ele geçirilen gerçek mühimmatlı 3D baskılı yarı otomatik ateşli silah, 3D yazıcı, çeşitli 3D baskılı ateşli silah parçaları ve airsoft silahlara el konuldu. Aramada ayrıca üzerinde gamalı haç bulunan bayraklar ve aşırı sağcı materyaller bulundu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın