Mağazadan yapılan yazılı açıklamada, Free&Easy markalı “Growing Egg Turtle” (Büyüyen Yumurta - Kaplumbağa) adlı oyuncakların Avrupa Birliği içinde geçerli oyuncak yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle geri çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada; laboratuvar testlerinde oyuncak kaplumbağaların bacak kısımlarının yerinden çıkarak küçük parçalar halinde dağılma ihtimalinin bulunduğunun ortaya çıktığı belirtildi. 

Bu küçük parçaların özellikle suyla temas ettiğinde genişleme etkisi bulunduğu için küçük çocuklarda yutulduğunda boğulma riski taşıdığı kaydedildi.

Action mağazalarında 2021 nisan ayından bu yana satışı yapılan ürün numarası ve kod numaraları şu şekilde:
Ürün numarası: 2534214
Parti kodu: DL9 389365 ve DL9 389366
EAN: 8719987185809

Mağaza bu oyuncaklardan satın almış müşterilerin ürünü kullanmamaları uyarısını yaparken, mağazaya iade edilmesi halinde satış bedelinin kendilerine ödeneceğini duyurdu.

Konu ile ilgili geniş bilgi almak için Free&Easy müşteri hizmetleri servisine (iş günlerinde 09:00-17:00 arası) 003120 4940 860 numaralı telefon aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın