İçişleri Bakanlığı ve Polis Teşkilatının talebi doğrultusunda farklı kurumların desteğiyle hazırlanan 2021 ayrımcılık raporu, Hollanda’da ayrımcılık ile ilgili şikayetlerin geçtiğimiz yıl arttığını gösterdi.

Raporda "ayrımcılık" şikayetlerinin son üç yıldır artış trendinde olduğu ve Ulusal Ombudsman ve İnsan Hakları Enstitüsü ‘ne yapılan şikayetlerin de arttığına vurgu yapıldı.

Yayınlanan rapora göre, 2021'de belediyelere ve bağlı kuruluşlara gelen ayrımcılık şikayetleri 6 bin 922’e yükseldi. Bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 25 daha fazla. 

Polise gelen başvuru sayısının 2021'de 6 bin 580'e çıktığı belirtilen raporda, bunun bir önceki yıldan yüzde 7 daha fazla olduğu kaydedildi.

Raporda Hollanda İnsan Hakları Enstitüsü’ne yapılan başvuru sayısının 739’a çıktığı (yüzde 16 artış) yine aynı kuruma yapılan eşit mumamele hakkı ile ilgili şikayetlerin de iki katına çıktığı belirtildi. 

Devlet kurumları ve kamu görevlileri tarafından yapılan Ulusal Ombudsman'a yapılan ayrımcılıkla ilgili şikayetlerin sayısı da ikiye katlanarak 321'e ulaştı. 

Yalnızca İnternet üzerinden yapılan ayrımcılık şikayetlerinde MiND ve Çocuklar için Ombudsman’da düşüş yaşandı. Rapora göre, MiND'deki internet ayrımcılığı raporlarının sayısı yarıya indi, Çocuk Ombudsmanı’na yapılan ayrımcılıkla ilgili şikayet sayısı da 3 azalarak 10'a ulaştı.

Din temelli ayrımcılık en çok Müslümanlara yapıldı
Ayrımcılık Şikayet Hizmetlerinin (ADV) sunduğu rakamlarda, 2021'de 253 din temelli ayrımcılık olayının şikayete konu edildiği, bunların yüzde 63'ünde Müslümanların hedef alındığı ifade edildi.

Hollanda'da her yıl düzenli olarak yayınlanan ayrımcılık raporu, Polis Teşkilatı, Ayrımcılık Şikayet Hizmetleri, İnternet Ayrımcılığı Şikayet Bürosu, İnsan Hakları Komisyonu ve Kamu Denetçisi'nden elde edilen istatistiki bilgilerle hazırlanıyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın