Hollanda'da geçtiğimiz günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden güneşli havalar, baharın erken geldiğini müjdelemişti. Hollanda yılın ilk kuvvetli rüzgar fırtınasına bugünden itibaren ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, hafta boyunca özellikle perşembe günü rüzgarın etkisini artıracağı açıklandı.

Hava tahmin merkezi Weerplaza sözcüsü Raymond Klaassen, Hollanda'nın büyük bölümünü etkisi altına alacak olan kuvvetli fırtına nedeniyle ülke genelinde bugünden itibaren yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklığının 2 ile 10 derece arasında seyredeceği hafta boyunca, gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.  Kara, hava ve deniz ulaşımında  aksamalar yaşanabileceğini belirten sözcü, fırtınanın zaman zaman saatte 100 km hıza çıkabileceği için dikkatli olunması gerektiği uyarısını yaptı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU