Artan vaka ve hastane yatış sayılarını göz önüne alan hükümet, geçtiğimiz hafta korona kurallarını sıkılaştırdı. Mağazalarda ve kuaförlerde maske zorunluluğu, spor salonları, müze ve tiyatro gibi mekanlarda korona geriş belgesi kontrolleri gibi bir dizi yeni tedbir, 2 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Sağlık Bakanı De Jonge açıklamasında bu tedbirlerin duruma göre revize edileceğini ve olası yeni tedbirlerin listeye ekleneceğini duyurdu. 

Şu anda hastanelerde 319'u yoğun bakımda olmak üzere 1.647 hasta bulunuyor. RIVM’in Salı günü açıkladığı rakamlara göre 11 binden fazla kişinin testi pozitif. Limburg’da olduğu gibi bazı hastaneler ise şimdiden hasta yoğunluğu nedeniyle kırmızı alarm vermeye başladı. Tüm bu gelişmelerin ışığında, hükümetin durumu nasıl kontrol altına almaya çalışacağı ve hangi yeni tedbirleri getireceği merakla beklenmekte.

Hükümete yakın kaynaklara göre muhtemelen Korona Geçiş Belgesi kontrolleri iş yerlerinde ve yüksek öğrenim merkezlerinde henüz uygulanmayacak ancak hayvanat bahçeleri ve eğlence parklarında geçerli olacak. Kaynaklar; lokanta, kafe gibi mekanlarda zorunlu oturma düzeni ve kapanış saati uygulamasının geri getirilmesi konusunun da tartışıldığını belirtiyor. 

Her ne kadar bu bilgiler kesin olmasa da hangi olası yeni tedbirlerin alınacağı, bugün Salgın Yönetim Ekibi (OMT) ile hükümet yetkilileri arasında yapılacak görüşmelere bağlı. Kabine yeni tedbirleri OMT’den gelecek tavsiyeleri değerlendirerek alacak ve cuma günü düzenlenecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU