Hollanda'nın Türkiye Lahey Büyükelçiliğinde TBMM'nin kuruluşunun 101. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle çocuklar ağırlandı.

Hollanda'da çocuklar bir günlüğüne büyükelçi oldu

Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, büyükelçilik koltuğunu bugün minik yavrulara teslim etti. Minikler bayramın tadını güzel bir şekilde çıkartırken, büyükelçi koltuğunda oturmanın mutluluğunu yaşadılar.

"23 Nisan: Bizim Bayramımız" resim yarışması sonuçlandı

Hollanda'da bulunan Rotterdam, Amsterdam ve Deventer Başkonsolosluklarının düzenlemiş oldukları resim yarışması sonuçları belli oldu.

Başkonsolosluk tarafından yapılan açıklamada:

"23 Nisan: Bizim Bayramımız başlıklı resim yarışması sonuçlanmış olup, görev bölgemizde yarışmaya gösterilen yoğun ilgi ve gönderilen birbirinden güzel resimler nedeniyle tüm çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ederiz. Yarışma komisyonu tarafından yapılan değerlendirme çerçevesinde dereceye giren çocuklarımızın isim ve soyisimleri aşağıda sunulmaktadır. Kendilerini tebrik ederiz." açıklaması yapıldı.

Bölgelere göre dereceye giren çocuklarımız

T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu

1. Münüre Nisa Mermer, Yaş:10, Alkmaar

2. Asila Kat, Yaş: 8, Ijmuiden

3. Enisa Erkan, Yaş: 8, Hoofddorp


T.C. Deventer Başkonsolosluğu

1. Zeliha Doğan, yaş 9, Harderwijk

2. Hira Hatipoğlu, yaş 9, Deventer

3. Sümeyra Adıgüzel, yaş 10, Rijssen


T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu

1. Hatice Yıldız, Yaş:8, Helmond

2. Uzay Demiröz, Yaş:9, Rotterdam

3. Lara Al, Yaş:12, Lahey

Haber: Sedat Tapan

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın