Cuma günkü Catshuis görüşmelerinde, artan korona rakamlarıyla mücadele için alınabilecek  yeni önlemler masaya yatırıldı.

Bu görüşmelerde henüz nihai bir karar alınmadı ancak, RTL Nieuws ve AD gazetesinin hükümete yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, kabinenin 1,5 metre mesafe, evden çalışma tavsiyesi ve korona giriş belgesi kapsamını genişletme hususlarında yoğunlaştığı belirtildi.

AD'ye konuşan bir kaynak, Catshuis  kararlarından sonra ilgili kurumların önce araştırma yapacağını, buna bağlı olarak hızlı ve geniş ölçekli sonuçların alınabileceği önlemlerin uygulanacağını açıkladı.

Öte yandan bölgesel olarak alınabilecek önlemlerin de değerlendirildiği belirtilen AD haberinde, özellikle aşırı muhafazakar bölgeler ve büyük şehirlerdeki artan korona vaka sayılarının pazartesi günü yapılacak Güvenlik Konseyi toplantısında ele alınacağı kaydedildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU