Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS)'nin paylaşmış olduğu verilere göre, Hollanda'ya gelen ve giden hava yolu yolcu sayısının yüzde 71 azaldığı açıklandı. Hollanda'da bulunan beş uluslararası havalimanı 2020 yılında toplam 23,6 milyon yolcuya ev sahipliği yaparken, 2019 yılında ise 81,2 milyon olarak gerçekleşmişti.

Hollanda'nın en büyük havalimanı olan Amsterdam Schiphol, 2019 yılında 71,7 milyon yolcu taşırken, 2020 yılında yüzde 71'lik düşüşle 20,9 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. Hollanda'nın ikinci büyük havalimanı Eindhoven ise yüzde 69'luk düşüşle 2,1 milyon yolcu taşıdı. Yolcu sayısı taşımasında diğer havalimanları Groningen yüzde 90, Maastricht yüzde 81 ve Rotterdam ise yüzde 77 oranında azalma kaydetti. 

Hollanda'dan AB dışında en çok uçuş yapılan ülke Türkiye

Hollanda'da havalimanlarından en çok uçuş yapılan AB ülkeleri 2018 ve 2019 yıllarında olduğu gibi 2020 yılında da İngiltere, İspanya ve İtalya oldu. AB ülkeleri dışında en çok uçuş yapılan ülkeler ise Türkiye, İsviçre ve Norveç oldu.

Avrupa havalimanları arasında İstanbul birinci, Schiphol dördüncü oldu

Avrupa havalimanları arasında yolcu sayısı sıralamasında İstanbul Havalimanı 23,4 milyon yolcu ile birinci oldu. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı ile Fransa'daki Paris Charles de Gaulle Havalimanı 22,1 milyon yolcuya ev sahipliği yaparak ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Amsterdam Schiphol Havalimanı ise 20,9 milyon yolu ile dördüncü oldu.

Daha az yolcu uçuşu, daha fazla kargo uçuşu gerçekleşti

Koronavirüsüne karşı ilk önlemlerin alındığı Mart ortasından itibaren başlayan yolcu uçuşundaki düşüşlerin ardından kargo uçuşları yükselmeye başladı. Hollanda'da toplam uçuş sayısı bir önceki yıla göre 258 bin azalırken, kargo uçuş sayısı ise yüzde 71 artış kaydetti. Hava yoluyla taşınan mal miktarı 2020 yılında yüzde 6,2 azalarak 1,6 milyon tona geriledi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU