Hollanda'da herkesin güvenle oy kullanmasını sağlamak için, önümüzdeki yıl 17 Mart tarihinde yapılması planlanan oy verme işleminin, 15 Mart'tan itibaren başlayacağı bildirildi. 

Yaşanan korona salgını nedeniyle seçmenlerin can güvenliğini ve özellikle risk grubunda bulunan insanları korumak istediğini belirten İç İşleri Bakanı  Kajsa Ollongren, konu ile alakalı gelecek ay meclisi bilgilendirmesi bekleniyor. 

Hollanda'da oy verme işleminin üç güne yayılacak olması ilk kez yapılacak bir uygulama olurken, seçmenlerin özellikle büyük şehirlerde 15, 16 ve 17 Martta  sandık başına gidebilecekleri belirtildi.

Bakan Ollongren ayrıca 70 yaşından büyük tüm Hollandalıların posta yoluyla oy kullanmasını isterken, yapılacak seçimlerde alışılmışın dışında önlemlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Hollanda'da yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle seçimlerin özel koşullar altında yapılacağını sözlerine ekleyen Bakan Ollongren, ''İnsanların sadece oy kullanmasını ve seçmenlerin ve sandık üyelerinin kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz.''  açıklamasını yaptı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU