Hollanda'da İslamafobiyi Bildir Vakfı, geçtiğimiz yıl ağustos ayında toplu taşıma araçları, devlet daireleri, eğitim ve sağlık sektöründeki binalarda yürürlüğe giren burka yasağının kaldırılmasını istiyor.

Vakıf, konu hakkında hazırladığı raporda burka yasağının Hollanda'da İslamafobiyi arttırdığını ortaya koyarken, rapor sonucunu Temsilciler Meclisi'ne gönderdi.

Raporda burka ve peçe takan kadınların sözlü taciz ve sivil müdahale endişesi taşıdığı belirtilirken, Vakıf burka yasağının yeniden gözden geçirilmesini ve kaldırılmasını talep ediyor.

Hollanda genelinde 200 ile 400 kişi arasında peçe veya burka takan kadın bulunduğu belirtilen raporda, yasağın uygulanmaya başladığı günden bu yana 57 kadının şikayet dilekçesi verdiği bildirildi. Vakıf bu rakamın çok daha fazla olduğuna işaret ederken, her sözlü tacize uğrayan burka veya peçe takan kadınların şikayet etmekten çekindikleri belirtildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU