Hümeyra'nın ailesinin ve sanık Bekir E.'nin avukatının daha önce anlaşması sonucu gösterilmeyen güvenlik kamerası görüntüleri, savcılığın yüksek mahkemede zanlının cinayetle suçlanması için gösterilmesini istemesi üzerine izleneceği açıklandı.

Davada sanık Bekir E. cinayete sebebiyet vermekle değil ölüme sebebiyet vermekle yargılanmış ve 14 yıl ceza almıştı. Ancak savcılık ortada açık bir cinayet olduğunu ve cezanın azlığını beyan ederek davanın seyrini cinayete çevirmek istedi. Dolayısıyla savcılık, 33 yaşındaki Bekir E.'nin tasarlayarak cinayet işlemekten yeniden yargılanması bugün yüksek mahkemede görülecek. 

Görüntüler daha önce izlenmemiş ancak yaşananlar mahkeme salonunda anlatılmıştı. Buna göre, Hümeyra okulun bisiklet park yerinde katilinden kaçarken arkadan defalarca kurşunlanarak öldürülmüştü. 

Mahkeme, görüntülerin yayınlanmaya başlamasından önce, aileye isterlerse salondan çıkma imkanı sunulacağını açıkladı. 

Cinayet 18 Aralık 2018 tarihinde işlenmişti. Davayla ilgili karar ise 2019 Aralık ayında verilmiş ancak Hümeyra'nın ailesi kararı kabul etmeyerek bir üst mahkemeye müracaat etmişlerdi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU