Hollanda Tüketici ve Piyasa Gözetim Kurumu (Autoriteit Consument & Markt - ACM), arayan kişiyi ücret karşılığı Vergi Dairesine yönlendiren, 0906’lı iki telefon hattını iptal etti.

ACM açıklamasında, dakika ücreti 0,90 ile 1 euro arasında bulunan iki hattın gereksiz ve aşırı pahalı olduğu için iptal edildiği belirtildi.

Kurum açıklamasında, Vergi Dairesine 0800-0543 numaralı “Belastingtelefoon” aracılığıyla zaten ücretsiz olarak ulaşılabildiğine vurgu yapıldı.

0906 numaralar mercek altında
ACM, vergi makamlarına çağrı yönlendirme hizmetlerinin sunulduğu web sitelerine yönelik başlattığı araştırmada, sözü edilen 0906 numarası ile başlayan iki telefon numarasının kural ihlali yaptığını ortaya çıkartmıştı.

ACM her iki numarayı yasal kurallara uymadıklarına dair belirtiler olduğu için Şubat ayı sonunda geçici olarak engellemişti. 

Yürütülen inceleme sonucunda, iddiaların doğru olduğunun anlaşılması üzerine de her iki numaranın tamamen kapatılmasına karar verildi.

Kapatılan telefon numaralarının arkasındaki kişi veya kurumların ceza alıp almayacağı ise henüz açıklanmadı. Normal şartlarda bu türlü ihlallerde kişi başına 900.000 euro'ya kadar para cezası verilebiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın