http://sonhaber.eu/wp-content/uploads/2018/09/Yurtdışında-mal-varlığı-davasında-karar-açıklaması-1-ekim-2018-pazartesi-saat....mp4

Hollanda Türk Hukukçular Birliği Başkanı avukat Köse: "Türkiye'de araştırma yapılması vatandaşlarımızın oradaki özel hayatının gizliliğini ihlal ediliyor. Bizim itirazımız bunun içindir" "Hollanda makamlarının Türk vatandaşlardan aldıkları TC kimlik numaraları ile Türkiye hükümetine başvurmadan kendi yaptıkları mal varlığı araştırmaları kesinlikle hukuk dışı ve uluslararası hukuka aykırıdır".

Köse, "Hollanda kanununa göre açık ve net bir şekilde herhangi bir kişi ek sosyal ödenek sahibi olduğunda bütün dünyadaki mal varlığını bildirme mecburiyeti vardır. Zira Türkiye'de araştırma yapılması vatandaşlarımızın oradaki özel hayatının gizliliğini ihlal ediliyor. Bizim itirazımız bunun içindir. Hollanda makamları bu dosyayı Türkiye Adalet Bakanlığına aktararak mal varlığı araştırmasını Türkiye'deki kurumların yapması gerekiyor.
SVB ve belediyelerin Türkiye’de yaptığı kanımızca hukukdışı malvarlığı araştırmaları davalarında Hollanda açısından son istasyona gelindi. Bundan 2 sene öncesi yapılan duruşmadan sonra, Hollanda Danıştayı nihayet emsal kararını açıklayacak

Gelecek hafta pazartesi 1 ekim 2018, saat 11’de Utrecht’te karar duruşmasına katılacağız. Davayı kazanacağımızdan çok ümitliyiz. Hayırlı olacak inşAllah" diye konuştu.


İlgili habeler:

http://sonhaber.eu/ekonomi/turkiyede-mal-varligi-arastirmasi-devam-ediyor/

http://sonhaber.eu/gundem/hollandali-turkler-bu-habere-cok-sevinecek/

SONHABER:EU