Yabancı mahkemelerin boşanma kararları doğrudan tanınacak. Yabancı mahkemeler tarafından verilen boşanma kararlarının Türkiye’de tanınması mahkeme sürecine tabi idi. Tanıma-tenfiz davaları sürecinin yaklaşık 2-3 yıl sürmesi ve yüksek masraflı olmasından dolayı birçok mağduriyetlere sebep oluyordu.

Yurtdışında bir çok kişiyi mağdur eden ve Türk hükümetlerden yıllardır istenen Tanıma-tenfiz davaları hakkında kanunun resmi gazetede yayınlanması Avrupalı Türkler tarafından sevinçle karlşılandı.

Yurt dışında boşanmış ancak Türkiye’de bir mahkeme tarafından tanınmadıkları için yeniden dava açmak zorunda kalan boşanan çiftler, bu işlere maddi imkanları vei zin süreleri yetmediğinden ayrılamıyor, Türkiye’de evli görünüyor, haliyle tekrar evlenmeleri mümkün olmuyordu.

Nüfus Hizmetleri Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeyle mahkemede dava açmaya gerek kalmayacak. Yabancı ülke mahkemelerinin verdiği boşanma kararları Türkiye’de doğrudan tanınacak
Bunun için Yurt dışındaki boşanma kararları Türkiye’ye gitmeden o ülkede buluan T.C. temsilciliklerine gidilerek tamamlanmış olacak.

Son Haber müjdeyi 20 Şubatta vermişti.

Yıllardır kanayan yara haline gelen, özellikle Avrupalı Türklerin, Türkiye’deki siyasilerden istaklerinin başında gelen Tanıma-tenfiz konusunu her fırsatta dile getirmişti.

Yine başta Hollanda olmak üzere çeşitli Türk Sivil Toplum örgütlerinin Türkiyeden gelen siyasilere verdikleri ve çözülmesi istenen sorunları içeren dosyalarda bulunan sorunu farklı bir dille yazarımız Yavuz Nufel “Yarım dul kalmaycak “ başlığı ile köşesine taşımış, irdelemiş ve müjdeyi vermişti.

İşte Yavuz Nufel’in 20 Şubat 2017 tarhli o yazısı:

http://sonhaber.eu/yazarlar/yarim-dul-kalmayacak/

SONHABER.EU