Rotterdamlı konut kooperatifi Vestia büyük bir insanlık ayıbına imza attı. Şirket ölümcül hasta yatağında yatan kiracı kadını, sadece oturduğu bu evi yüksek fiyatla satmak için evinden etmeye çalıştı.

Rotterdam mahkemesinde verilen bir karar sonrasında basına yansıyan olayda, Vestia şirketinin geçtiğimiz yıl ekim ayında, ölümcül hasta olan bir kiracısını sırf evde kalmıyor gerekçesiyle mahkemeye verdiği ve evinden attırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Geçen yıl haziran ayında sulh mahkemesinde bakılan ilk davada hakim Vestia şirketini haklı bulmuş kadının kira kontratının iptal edilebilineceğine hükmetmişti. Kadıınn avukatı ise, müvekkilinin ölümcül hasta olduğunu belirtmemiş sadece sağlığının aşırı kötü olduğunu belirtmişti. Verilen bu karar Vestia’nın da talebini karşılamış, şirket kadının evini boşaltmak için işlemlere başlamıştı.

İlk mahkemede hakkını arayacak derecede sağlıklı olmayan 68 yaşındaki kadını yardımına bir başka avukat yetişti. Kadının evden atılmadan son anda ortaya çıkarak yeniden mahkeme açan avukat, müvekkilinin ölümcül hasta olduğunu doktorun verdiği “bir yıl ömrü kaldı” ibaresinin bulunduğu belgeyle kanıtladı.

Konu ile ilgili olarak Telegraaf gazetesine bir açıklama yapan Avukat Alex Katz, “Vestia aslında mahkeme açılmadan bizimle görüşebilirdi, ancak hakimin vereceği kararı beklemek istediler”dedi.

Her ne kadar yaşlı kadının ölümcül hasta olduğunu bilse de yinede evin değerini artırmayı ve bundan yüksek kazançlar elde etmeyi hedefleyen Vestia, alına bu mahkeme kararı ile emeline ulaşamadı.

Rotterdam mahkemesi ölümcül bir hastanın hiçbir gerekçe gösterilerek evden çıkartılamayacağına, kadının ömrünün sonuna kadar aynı evde kalabileceğine hükmetti. Kesin mahkeme kararının ise yakın bir tarihte açıklanacağı duyuruldu.

© SONHABER.NL