Kundaklanma Türklerin yoğun yaşadığı Neukölln semtinde meydana geldi. Kenan Gümüş’e ait otomobil, önceki gece 02.20 sıralarında kimliği belirsiz kişi ve kişilerce ateşe verildi.

Saldırıyı, olay yerine yakın oturanlar fark etti. İtfaiyeye ve polise haber veren apartman sakinleri, alevleri söndürebilmek için kovayla su döktüler. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, yangını söndürdü.

Yakılan otomobilin sahibi Kenan Gümüş’ün babası İbrahim Gümüş, saldırıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Oğlum Türkiye’de tatilde. 17 Ağustos’tan beri otomobil bizim sokakta park halinde. Neuköln’de daha çok lüks ve spor otomobilleri yakıyorlar. Bu sokakta diyebilirim ki en eski otomobillerden biri buydu.

Bunun diğer otomobillerden farkı üzerinde Türk bayrağı olması. Arabanın bagaj kapağının üzerinde Türk bayrağı var. Zaten otomobili yakanlar yanına da ‘Eğer Erdoğan gelirse’ yazısı yazarak tehdit savurmuşlar. Biz Türk olduğumuz için bu araç yakılmış. Ben aşırı sağcı Almanlar veya PKK terör örgütü yandaşlarından şüpheleniyorum.”

GÖRÜNTÜLER İNCELENİYOR
Berlin Kriminal Dairesi, Kenan Gümüş’e ait otomobilin kundaklanmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Otomobilin yakıldığı sokakta delil toplayan polis, çevredekilerin de ifadesine başvurdu.

Polis, çevrede bulunan dükkanların güvenlik kamera görüntülerini de inceledi. Berlin polisi, kundaklanmanın siyasi motifli olduğundan hareket ediyor.

Türkiye’nin Berlin Başkonsolosluğu da saldırıyla ilgili devreye gidi.