Avrupa Taşımacılık Güvenliği Konseyi (ETSC) tarafından hazırlanan raporda, AB genelinde haftada 500 kişinin trafik kazasından hayatını kaybettiği aktarılıyor. Hollanda'da ise bu rakamın 12 olduğu belirtiliyor.

2001 yılından bu yana trafik kazalarında artış yaşandığı ve geçtiğimiz yıl AB genelinde totalde 26 bin kişinin trafik kazasından dolayı hayatını kaybettiği bildirildi. Trafik kazalarına neden olan unsurlar arasında alkollü araç kullanmak, cep telefonu ve emniyet kemerinin kullanılmaması yer alıyor.

2015 yılında Hollanda genelinde 621 kişinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi uzmanları endişelendirdi. AB ülkeleri arasında trafik kazalarının en düşük seviyede olan Hollanda'da her yık bu konuda artış yaşanmasından dolayı yetkililerin hareket geçmesi istendi.

Avrupa Taşımacılık Güvenliği Konseyi (ETSC) başkanı Antonio Avenoso, tehlikeli sücürülere cayrdırıcı cezalar verilmediğinden dolayı trafik kazalarında artış yaşandığını belirtti.

RTL Nieuws sitesinde yer alan bilgilerde Hollanda'da trafik cezalarında 2014 yılına göre 2015 yılında yüzde 42 düşüş yaşandığı aktarıldı. Polislerin ceza ücretlerinde yaşanan zamları dikkate alarak vatandaşı zor durumda bırakmak istemediği iddia edilirken, aynı zamanda belirli bir süre içerisinde zorunlu bir sayıda trafik cezası kuralının kaldırılması da polislerin daha rahat davranmasına neden olduğuna dikkat çekildi.

Yapılan açıklamalar sonucu trafik kazalarında yaşanan artışlara polislerin işini iyi yapmamasından kaynaklandığı düşüncesi ortaya çıkıyor.

SONAHER.EU