Türkiye’nin üçüncü büyük işadamları derneği ve STK’sı olan TESİAD ( Tüm Etkin Girişimci İşadamları ve İşkadınları Dernekler Federasyonu ) Avrupa için Hollandayı merkez seçti.





Bursa merkezli 2003 yılında kurulan TESİAD kuruluşunun 15. yılında dünyaya açılmak için Türki Cumhuriyetlerden Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan’da açılan temsilciliklerin ardından, Avrupa’da yapılanmaya ise Hollanda’dan başladılar.





Hollanda Türk Toplumunun sevilen şahsiyetlerinden ve sosyal-kültürel faaliyetleri ile tanınan Fikret Gür TESİAD Hollanda Temsilcisi olarak resmen görevine başladı.





6 gündür Hollanda’da bulunan TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt ve ekibi çeşitli görüşmelerin ardından Schiedam Semazan restoranda STK temsilcileri, işadamları ve basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.





Proğrama Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz da katılarak bir konuşma yaptı.





Yılmaz konuşmasında, Hollanda’da açılan temsilciliğin iki ülke arasındaki ilişkilere katkısının önemine değindi. Yılmaz, işadamlarından ve STK temsilcilerinden gençlere ve gençlere yönelik çalışma ve projelere ağırlık vermelerini istedi.





TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt ise konuşmasında TESİAD’ın kuruluşunu, vizyonunu ve misyonunu anlattı.





TÜSİAD ve MÜSİAD’dan sonra Türkiye’nin 3. Büyük İşadamları derneği olduklarınla vurgu yapan Bozkurt, aralarındaki farkı ise siyasi yapılanmalardan, dini cemaatlerden uzak tam bağımsız bir STK olarak belirtti.





Bozkurt bünyelerinde bulunan akademisyenler ve araştırmacılarla çeşitli araştırmalar yaptıklarını ve en son “Göç” konulu bir araştırmadan söz etti.





Dünyaca tanınmış düşünce dernekleri (Think Tank ) arasında ilk yüze giren bir de düşünce derneklerinin de olduğunu ifade eden Bozkurt, bir soru üzerine, “ Üyelerimiz genelde KOBi’lerden oluşuyor. Büyük sermayeli iş adamlarının dernekleri zaten var.





Avrupa’da temsilciliklerimizin ilki Hollanda’da açılıyor olması Hollanda bizim için Avrupalı Türklerin merkezi olmasındandır. Buradan sonra Almanya ve diğer ülkelerde de ilk etapta 6 temsilcilik açacağız. 6 gündür Hollanda’da bulunuyoruz.





Netice olarak beklediğimizin ve tahminimizin üstünde bir canlılık, ekonomik hareketlilik ve insanlarımızın başarılarına tanık olduk” dedi.





Diğer derneklere üye olmanın kendileri için bir sorun teşkil etmeyeceğini söyleyen Bozkurt, “Her düşünce ve inanca kapımızı açıktır. Biz kendimiz milli muafazakar bir düşüncedeyiz” diyerek katılımcılara teşekkür etti.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Haber: Yavuz Nufel BaşkaHaber.eu