Michael Kasırgası'ndan etkilenen Florida eyaletine giden Trump burada gazetecilerin sorularını cevaplandırırken Suudilerin hazırladığı söylenen bu raporun resmi olup olmadığını kimsenin bilmediğini vurguladı.

Suudi Arabistan’ın kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kötü geçen bir sorguda hayatını kaybettiğini kabul eden bir rapor hazırladığı iddia edildi.

Reuters'un CNN'e dayandırdığı haber göre konuya ilişkin raporun henüz hazır olmadığı ve içeriğinin değişebileceği belirttildi.

CNN’e konuşan kaynaklardan biri Cemal Kaşıkçı sorgusunun Suudi Arabistan yönetiminden izinsiz olarak gerçekleştiği ve gazetecinin ölümünden sorumlu olanların takip edileceğini belirtti.

Trump: Bana sanki Kaşıkçı'yı öldürenler, serseri katiller olabilir gibi geldi
ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda Cemal Kaşıkçı konusunu görüştüğünü ve Kral Selman'ın "Kaşıkçı'ya ne olduğu konusunda bir bilgiye sahip olduklarını kesin bir dille reddettiğini" belirtmişti.

Trump, Kral Selman'ın Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sözlerine atıfta bulunarak, "O gerçekten bilmiyor. Onun aklını okumak istemem ama bana sanki Kaşıkçı'yı öldürenler, serseri katiller olabilir gibi geldi. Kim bilir? Bunun sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.