GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ilk gününden beri meydanlarda Türk halkıyla kol kola demokrasi nöbeti tutuyor.

Ülkelerindeki iç savaşın ardından kendilerine kucak açan Türkiye'ye gönül bağlılıklarını gösteren Suriyeliler, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara koştu.

Türkiye'de yaşananlara kayıtsız kalmak istemeyen Suriyeliler, ilk günden beri meydanlarda Türk halkına destek olmayı sürdürüyor.

Suriyelilerden Ahmet İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkına destek olmak ve acılarını paylaşmak için geldiklerini söyledi.

Hem kendi ülkelerinde hem de Türkiye'de mücadelelerini sürdüreceklerini belirten İsa, "Biz aynı ecdadın torunlarıyız. Bu vatan bizim de vatanımız. Nöbet tutmak için buraya geldik." dedi.

Suriye'nin Halep kentinde son günlerde yaşananlara da değinen İsa, Halep'in abluka altında olduğunu belirterek, "Rejim ve DAEŞ terör örgütü yüzünden 400 bin sivil insan katledildi. Esad'ın varil bombaları yüzünden yüzlerce insan katliamla karşı karşıya. Bu zamana kadar elimizden gelen mücadeleyi gösterdik göstermeye de devam edeceğiz. İnşallah biz de Türk halkı gibi özgürlüğümüze kavuşacağız." diye konuştu.

- "Canımız da malımız da Türk milletine feda olsun"

Suriyeli Eymet İsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Meydanlardan ayrılın" diyene kadar Türk milleti ile beraber demokrasi nöbetine devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye'yi vatanları olarak gördüklerini belirten İsa, "Burada da savaşmaya hazırız. Canımız da malımız da Türk milletine feda olsun. Bütün ümmet Türkiye'nin arkasında. Bu nöbet devam ettiği müddetçe biz de buradan ayrılmayacağız. Allah izin verdiği müddetçe kardeşlerimizle beraber olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Suriye'deki zalim Esed ise buradaki de FETÖ'dür"

İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere de 15 Temmuz'daki darbe girişiminden beri meydanlarda olduklarını kaydetti.

Türkiye'ye hiçbir belanın, kötülüğün bulaşmasını istemediklerini, burada huzur ve rahat içinde yaşamak istediklerini dile getiren Gökdere, şöyle konuştu:

"Suriye'deki zalim rejim nasıl halkını bombalıyorsa FETÖ de Türkiye'de tankları halkın üzerine sürdü. Katletmeye kalktı. Bu ülkede böyle bir zalimlik, gaddarlık nasıl olur? Suriye'deki zalim Esed ne kadar zalim ve gaddarsa buradaki FETÖ de o kadar zalim ve gaddardır. Biz şunu gördük; zalimlerin birbirinden farkı yok. Bu zalimler hiçbir yerde değişmiyor. Allah bu ülkeye, millete zeval vermesin. Böyle acıları bir daha yaşatmasın."