GAZİANTEP (AA) - ZEKERİYE ŞİMŞEK - Kara Harp Okulundan, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan subayların baskıları sonucu intibak döneminde ayrılmak zorunda kalan Osman Erkan Avcı, elektrik elektronik mühendisi olarak iş hayatına atılmasına rağmen, öğrencilik yıllarından kalan fotoğraflarla askerlik özlemini dindirmeye çalışıyor.

Geçen yıl İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mezun olan Osman Erkan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da ikamet ederken 2005 yılında Maltepe Askeri Lisesini kazandığını anlattı.

2009'da lise eğitimini tamamlayıp Kara Harp Okuluna geçiş yaptığını ve 7 haftalık intibak eğitimi sırasında gördüğü baskılar nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldığını savunan Avcı, bu süreçte özellikle bazı öğrencilerin sıcak havada susuz bırakılma, rencide edilme gibi insanlığa yakışmayan tutumlarla karşılaştığını söyledi.

Adeta yıldırma politikasına maruz kaldıklarını aktaran Avcı, "Bize o zaman o eziyetleri yapan komutanların hepsi bugün darbe girişimi yüzünden tutuklu veya meslekten ihraç edildi. O zamanlar çocuktuk, bazı şeyleri düşünemiyorduk ama bugün anlıyoruz ki onların amacı bizim yerimize kendi adamlarını yerleştirmekmiş." diye konuştu.

Subay olmanın çocukluk hayali olduğunu ancak FETÖ üyesi komutanların bu hayalini elinden aldığını dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Okuldan ayrıldığımızda bize anket adı altında bazı sorular sorulmuştu. Mesela 'Burada olmasanız, ne olmak isterdiniz?' gibi sorular sordular. Ardından da ailelerimize, 'Çocuğunuz zaten asker olmak istemiyor. O yüzden böyle yapıyor' şeklinde açıklamalarda bulunmuşlar. Yani onlar bizim hem hayalimizi elimizden aldı, hem de aile ilişkilerimize zarar verdi. Biz okuldan atıldığımız için yüklü miktarda tazminatlarla sorumlu tutulduk. Aile bütçemiz zora sokuldu. Onların Allah korkusu yokmuş. Bugün daha iyi anlıyoruz."

Avcı, askeri okuldan atıldıktan sonra hayattan kopmamaya çalıştığını ve derslerine ağırlık verip İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazandığını bildirerek, geçen yıl da okulu başarıyla tamamladığını kaydetti.

Mühendisliği sevdiğini ancak çocukluk hayalinin halen içinde uhde kaldığını belirten Avcı, cep telefonunda taşıdığı öğrencilik yıllarındaki askerlik fotoğraflarını göstererek, şöyle devam etti:

"Benim gibi diğer arkadaşlarımın da unutamadığı fotoğraflar var. Bunlardan birisi liseyi bitirirken, Kara Harp Okuluna geçerken çektirdiğimiz fotoğraf. Askerlik fotoğraflarımı halen gururla yanımda taşıyorum. Hepimiz bu kıyafetleri giymekten mutluyduk ama hayallerimiz elimizden alındı."

Avcı, haklarının yeniden geri verilmesini ve iade-i itibar beklediklerini sözlerine ekledi.