Juliana köprüsü yakınında meydana gelen olay hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Liesbeth Spies, ilk görüntüleri aldıklarında gözlerine inanamadığını ancak tüm bu görüntülere rağmen kimsenin ölmediğine sevindiklerini belirtti.

Belediye başkanı şuana kadar yapılan tespitte sadece bir kişinin hafifi yaralı olduğunu, bir köpeğin hayatını kaybettiğini ve büyük maddi zarar meydana geldiğini dile getirdi.

Bazı vinç uzmanlarının görüşü ise, olaydaki vinç operatörlerinin aşırı amatörce davrandıkları, çok fazla risk alındığı ve aslında böyle bir sonuç olacağının bilinmesi yönünde birleşiyor.

Olayda Hooftstraat ‘daki 4 ev ve 2 dükkanın tamamen harap olduğu diğer evlerde ise büyük maddi hasar meydana geldiği belirtiliyor.

Sorumlu olabilecek 3 kişi

Yaşanan elim kaza sonrası bir açıklama yapan Den Haag Başsavcısı Kitty Nooy, olayla ilgili olarak 3 kişinin şüpheli olarak görüldüğünü belirtti. Dün akşam saatlerinde Alphen aan den Rijn Belediye binasında bir basın toplantısı veren Nooy, şuanda incelemelerin devam ettiğini şüpheli olarak görülen kişilerin de herhangi bir suç işlediğinin ancak inceleme sonucunda ortaya çıkacağını kaydetti.

Şirketlerden açıklama gelmedi

Yapılan işlemler Groot-Ammers’da (Zuid-Holland) bulunan inşaat şirketi Mourik tarafından yürütülüyordu. Juliana köprüsüne yerleştirilen blokların üretimi ise Frieslandlı BSB Staalbouw şirketine ait. Kullanılan vinçlerin Peinemann firmasına ait olduğu belirtiliyor. Ancak şuana kadar bu üç şirketten de bir açıklama gelmiş değil.

© SONHABER.NL