İtalya’da fırtınanın yol açtığı sel ve şiddetli rüzgar sonucu 9 kişi hayatını kaybetti.



Ülkenin kuzeydoğusundaki turistik Venedik kenti de şiddetli fırtınadan etkilenirken, şehrin kara bölümünün yüzde 75’i sular altında kaldı.



İtfaiye görevlilerinin ülke çapında 5 bini aşkın arama kurtarma operasyonu gerçekleştirdiği bildirildi. İtalya’nın çeşitli bölgelerinde bazı kişiler bulundukları yerden tahliye edilirken, bazı bölgelerde de heyelan dolayısıyla elektrik kesintileri yaşandı.



Öte yandan ülkenin güneybatısındaki Calabria bölgesinde denizde kaybolan bir kişiye de henüz ulaşılamadığı kaydedildi. Bir "Türk internet sitesi yöneticisi" olduğu bilgisi paylaşılan kişinin kimliği açıklanmadı.



Fransa'da 17 vilayette turuncu alarm verildi

Fransa'da ise 17 vilayette şiddetli soğuk ve kar yağışı sebebiyle turuncu alarm verildi. Kar kalınlığının 16 santimetreye kadar ulaştığı Saint-Etienne gibi şehirlerde sık sık elektrik kesintisinin yaşandığı kaydedildi.



Loire Bölgesi Valiliği sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda halka açık korunaklı alanların adreslerini vatandaşlarla paylaştı.



Avusturya'da yoğun yağışlar sürüyor

Avusturya'da da şiddetli yağışlar Villach şehrinde sel ve su taşkınlarına sebep oldu. Doğu Tirol ve Güney Tirol'de de yoğun yağışların devam ettiği kaydedildi. Ülkenin büyük nehirlerinden Isel ve Drau'da çevresinde de olası su taşkınlarına karşı bazı evlerin boşaltıldığı belirtildi.