Yaşamlarının çoğunu Hollanda'da geçiren 12 ve 13 yaşındaki iki Ermeni kardeş, daha önce hiç gitmedileri Ermenistan'a sınır dışı edilecek.

Hayatlarının büyük bir kısmını Hollanda'da geçiren 13 yaşındaki Howick ve 12 yaşınaki kız kardeşi Lily, sığınma taleplerinin reddedilmesinden dolayı sınır dışı edilecekler.

Aktivistler, çocukların sınır dışı edilmelerine karşı çıkarken Hollanda hükümeti ise sığınma politikalarının adil olduğunu savunuyor.

13 yaşındaki Howick ve 12 yaşınaki kız kardeşi Lily, 2008'de anneleriyle beraber, doğdukları Rusya'dan Hollanda'ya gitmişti.

Çocukların 37 yaşındaki anneleri Armina Hambartjumian Hollanda'ya girişlerinden kısa bir süre sonra sığınma talebinde bulunmuştu.

Sığınma talebinin reddedilmesi üzerine anne Armina 2017'de Ermenistan'a sınır dışı edildi ve çocuklarını, bir arkadaşının, adresini gizli tuttuğu evine gönderdi. Yetkililer ise kısa bir süre sonra çocukların kaldığı adresi tespit etti.

Anneleri sınır dışı edilen çocukların arkadaşları, benzer bir durumu Howick ve Lily'nin yaşamaması için kampanyalar düzenledi.


Çocukların sınırdışı edilmemesi için yapılan eylemler ve farklı girişimler sonuç vermedi. Çocukların kesinlikle sınır dışı edilecekleri kararı verildi.

Bugün yani cumartesi günü Amsterdam Erivan seferi yapacak uçakla gönderilecek çocukların dün akşamdan itibaren kayıp oldukları bilgisi geldi.

Bakıcı aile yanında tutulan çocukları nereye ve nasıl gittikleri konusunda henüz elimizde bir bilgi ve bulgu yok diyen içişler bakanlığı çocukların kayıp olduğunu doğruladı.