Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon da yurtdışından gelen bir çok aile benzin istasyonlarında soyuldu.
Avrupa’da yaşadığı ülkeden yola çıkan ve yolculuk sırasında bir çok ülkeden geçen vatandaşlarımız “Aman başımıza bir şey gelmesin” diye yabancı ülkelerde mümkün olduğunca uzun süre durmamaya gayret gösteriyorlar.

Türkiye’ye kadar güçlükle dayanan ve yorgun düşen sürücüler Kapıkule’den giriş yapar yapmaz yol kenarındaki benzin istasyonlarında ailecek uykuya dalıyorlar.

Bu durumun farkında olan soyguncular ise fırsatı değerlendirip gözlerine kestirdikleri araçları soyuyorlar.

Yorgun vaziyette Türkiye’ye giriş yapan sürücüler genellikle Kapıkule’den sonra gelen benzin istasyonlarında dinleniyorlar. Soyguncular bunu çok iyi biliyor ve bazı araçları takibe alıyorlar.

Siz aracınızı yol kenarına veya bir benzin istasyonuna park ettiğinizde yanınıza bir araç yaklaşıyor. İnen kişiler önce etrafı gözetliyor ve aracınızın içinde olup bitenleri görmeye çalışıyorlar. Eğer araçtakilerin uyuduğu fark edilirse önce aracınızın lastiği patlatılıyor. Bu şekilde onları takip etmeniz engelleniyor. Ardından aracınızın camı kırılarak içerdeki çanta veya değerli eşyalar alınıyor. Soyguncu istediğine ulaşınca kenarda bekleyen araca binerek ortadan kayboluyor.

Son günlerde Edirne’de bir çok vatandaşımız bu şekilde soyuldu. Hatta son olayda aracın içinde uyuyan kadının boynuna astığı el çantası çalındı. Yani bu tür kapkaç olaylarında çantanın nerede olduğunun bir önemi yok.

Son gelen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Edirne’de bu şekilde 3 aile soyuldu. Yurtdışından gelen ve Kapıkule’den sonra dinlenen ailelerin para ve değerli eşyaları çalındı.

Bu tür tatsız olayların yaşanmaması için şu tavsiyede bulunmak istiyoruz:

Ya bir otelde dinlenin ya da illa arabada uyumak istiyorsanız araçta bir yetişkin nöbette beklesin ve etrafı kontrol etsin. Araçtaki herkes uyuduğu zaman soygunculara davetiye çıkarmış oluyorsunuz.