27 Mart Pazar günü dev bir protesto için hazırlanan Hollanda Türk Gönüllüler Vakfı ( HTGV), daha önce olduğu gibi ses getirecek haklı bir eylem için yine kolları sıvadı.

Terörün insanlığın başbelası, yüz karası olduğunu belirten HTGV Başkanı Nuray Murat, tüm duyarlı insanları önümüzdeki Pazar günü saat 13:30’de Rotterdam Stadhuisplein’e gelmelerini istedi.

Daha öncede yine Türkiye’de yaşanan terör olaylarını protesto etmek için binlerce kişi ile bir eylem gerçekleştiren HTGV Başkanı Murat, bu kez katılımın çok daha fazla olmasını beklediklerini belirtti.

Daha önce Ankara’da İstanbul’da, Pariste patlayan bombaların geçtiğimiz gün Brüksel’İ kana buladığını söyleyen Murat, “ Terörün bir insanlığın baş belasıdır. Hedefi masun insanlardır.Yarın başka bir şehirde, yanımızda patlamayacağı ne malum. Bu yüzden dil, din, renk ayrımı yapmadan herkesin bu belaya karşı tek vücüt olması gerekir. Bir ülkedekini görüp, bir başka ülkedekini görmemek olmaz” dedi.
Pazar gün düzenledikleri gösterinin tüm dünyada ses getirecek şekilde kalbalık bir katılım beklediklerini ifade eden Nuray Murat, Pazar günü düzenelenen teröre karşı eyleme başta Rotterdam Beldeiye Başkanı Ahmet Aboutaleb'in olmak üzere bir çok siyasi ve yöneticilerinde katılacağını söyledi.

Hollanda’nın çeşitli şehirlerinden de gelecek insnalarla en az 10 bin kişinin terörü lanetlemesi bekleniyor.

©SONHABER.EU