Haber: Adnan Şahin / Rotterdam





Güney Hollanda Milli Görüş’ten Kiliseye Anlamlı Ziyaret “Terörün Dini Yoktur ve Yaptıkları Hiçbir Dine Mal edilemez”





Hollanda İslam Federasyonu (Millî Görüş) başkanı Mehmet Erdoğan yanında Rotterdam Ayasofya cemiyet başkanı Mustafa Azma, İmam Selim Saldıran, Kadınlar teşkilatı başkanı Necla Erdoğan, KGT başkanı Büşra Kandemir ve sosyal hizmetler başkanı Süleyman Küçükuysal hazır bulundular.





Sri Lanka’da Hristiyanlara yönelik yapılan saldırıları kınamak ve onları yanında olduklarını göstermek amacıyla Rotterdam Slinge 775 adresinde bulunan St. Bavo Church kilisesini ziyaret ettiler.





Hristiyanların yaptıkları Pazar ayinlerinden sonrası Kilise Papazı Frans Wijnen tarafından kürsüye davet edilen Ayasofya İmamı Selim Saldıran Hollandaca olarak kilisede bulunanlara hitap etti.





Terörün dininin olmayacağının altını çizerek Saldıran ayet ve hadis ışığında özetle şöyle konuştu.





Maide suresi 32 ayette. “Bir cana kıymaya veya yer yüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur” buyrulduğuna dikkat çeken saldıran Buhari kaynaklı bir hadisi şerifte ise “Haksız yere Yahudi ve Hristiyan’ı öldürenin cennet kokusunu duyamaz” dendiğini hatırlatarak İslam’ın temelde teröre karşı olduğunun altını çizdi.





Saldıran, ”Dolayısıyla ne Yeni Zelanda’da yapılan saldırı Hristiyanlara mal edilebilir ne de Sri Lanka’da yapılan saldırılar İslam’a mal edilebilir. Bu bir terördür ve terörün dini yoktur.”





Saldıran niçin kiliseye geldiklerini de şu şekilde açıkladı. “Yeni Zelanda’da yapılan saldırıdan sonra Hristiyanların camilere gelerek Müslümanların acılarını paylaşmaları çok anlamlı bir davranıştı.





Bu bizleri son derece memnun etmişti. Biz de bugün Sri Lanka’da Hristiyanlara yapılan saldırılar ardından aynı şekilde onları ziyaret edip acılarını paylaşmak ve yanlarında olduğumuzu göstermek için buradayız.”





Konuşmasının ardından İmam Selim Saldıran Kilise papazı Frans Wijnen’e tüm Hristiyanlar adına başsağlığı dileyerek çiçek takdim etti.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: Doğuş.nl