Bir zanlının peşine düşen Rotterdam polisi, cafeye yaptığı baskında olayla ilgisi olmayan suçsuz bir vatandaşı bacağından yaraladı.

Geçtiğimiz hafta sonunda büyük ihtimalle silahlı olduğu düşünülen bir zanlıyı kovalayan polisler, insanlarla dolu cafelerin olduğu bir bölgeye girdi. Onlarca polisin bir anda ortalığa çıkması etrafta panik yarattı. Polislerden biri ise silahını çekip ateş etti.

Hafta sonunda 31 yaşındaki Jurjen Adamson başına gelen olay Polis teşkilatının bir kez daha yanlışa düştüğünü gösteriyor. Adamson yaşadığı olayı basına açıklarken şu cümleleri kullanıyor “bir anda polislerden Silah! Silah! diye duydum. Herkes kaçışmaya başladı. Bir polis o anda üç kere ateş etti”

Sadece aranan zanlının değil kendinin de o anda vurulduğunu belirten Adamson, “tam bir delilikti, çünkü herkes üst üsteydi. Polis de kime ateş ettiğini o anda görebilecek durumda değildi. O kişinin gerçekten elinde silah var mıydı bilmiyorum. Ben silah görmedim. Ama olabilir de. Onu sırtından vurdular. Benim içinde bacağımdan vurulmam büyük bir şans oldu” dedi.

Adamson’un avukatı ise bu olayın peşini bırakmayacaklarını ve her şeyin ortaya çıkartılması için girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Rotterdam polisi zanlı olarak aradıkları ve yaralı olarak tutukladıkları 25 yaşındaki evsiz kişi hakkında bilgi vermekten kaçınıyor.

© SONHABER.NL