Hollanda’da polislerin aylardır sürdürdüğü eylem hız kesmeden devam ediyor. Polislerin eylemi en çok da sürat tutkunu sürücülerin işine yaradı.

Toplu sözleşme şartlarını iyileştirilmesi ve maaşların artırılması istemiyle yaklaşık beş aydır devam eden polis eyleminde özellikle kesilmeyen trafik cezaları bazı hız meraklılarının işine geliyor.

Sadece önemli vakalarda müdahale eden polis, yollarda belirlenen hız haddi sınırlamasında da aynı uygulamaya devam ediyor. Eylemin başladığından bu yana hız haddini en az saatte 30 kilometre geçen sürücülere ceza makbuzu kesiliyor.

Öte yandan yürütülen eylem nedeniyle kesilmeyen cezalar hazineye olan geliri de düşürüyor. Beş ay önce başlayan eylemde bu güne kadar 66 milyon euro daha az ceza toplandığı belirtiliyor.

Telegraaf’a bir açıklama yapan Ulusal Polis yetkilisi, bu eylem nedeniyle kesilmeyen ceza faturalarına güvenip yollarda aşırı hız yapılmaması gerektiğini özellikle vurguladı. Sözcü, “bu kişiler aynı zamanda radar kontrolleri yapan ekibin halen daha işine devam ettiğinin bilincinde olmalılar. Yani yine de ceza alabilirsiniz unutmayın” şeklinde uyarı yaptı.

© SONHABER.NL