Bakan Çavuşoğlu, Hollanda'da faaliyet gösteren bazı PKK ve FETÖ destekçileri olduğunu belirterek, Hollanda'dan bazı teröristlerin mal varlıklarını dondurmalarını talep ettiklerini söyledi.

Bazılarının Hollandalı yetkililerce mal varlıklarının çoktan dondurulduğuna işaret eden Çavuşoğlu, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, "PKK aslında Hollanda'yı Irak'ın kuzeyinden yaptıkları uyuşturucu kaçakçılığı için merkez olarak kullanmaya çalışıyor. Bu akışı durdurmak için de birlikte çalışmamız gerekiyor." dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, Bakan Çavuşoğlu'nu Amsterdam'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'de gözaltına alınan (Hollanda vatandaşları) anne ve kızını da gündeme getirdi.

Çavuşoğlu, Türkiye'de terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hollanda vatandaşı anne ve kızın siyasi bir mesele olmadığını tamamıyla yargının konusu olduğunu söyledi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!