Hükümet tarafından uygulamaya alınan sosyal borçlanma sistemi, öğrencilerin okul seçiminde büyük etki yarattı. Birçok öğrenci artık sevdikleri bölüm yerine ileride daha iyi para kazanacakları bölümleri tercih etmeye başladı.

Ülkesel Öğrenciler Federasyonu tarafından yapılan bir açıklamaya göre önümüzdeki eğitim dönemi için kayıt yaptıran gençlerin tercihi daha çok maddi olanaklara bağlı olarak değişti. Birçok öğrenci popüler eğitim dallarını seçmektense ileride daha iyi para kazanacaklarını düşündükleri alanları tercih ediyor.

Telegraaf gazetesine bir açıklama yapan federasyon, hükümetin uygulamaya aldığı sosyal borçlanma sisteminin yarattığı bu değişikliğe dikkat çekerken, toplum için fayda sağlayacak bölümlerden çok para kazanılacağı düşünülen bölümlerin daha popüler olmaya başladığını dile getirdi.

Yüksek Okullar ve Üniversiteler Dernekleri tarafından açıklanan kayıt sayısına bakıldığında da bu değişim görülmekte. Geçen yıl yapılan kayıtlara bakıldığında bu yılki popüler okullar teknik ve hukuk alanında olduğu görülüyor. Örneğin yüksek okullardaki teknik bölümlere kayır yüzde 12,7, üniversitelere ise yüzde 7 dolayında daha fazla kayıt yapılmış durumda.

© SONHABER.NL